Mystisk likfunn på Karmøy

En turgåer fant et lik ved Fotvatnet ved Karmøy i ettermiddag. - Det har vært mange forsvinningssaker her, men vi kan ikke umiddelbart koble denne saken til forsvinningene, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om likfunnet fra en turgåer klokka 13.10 i ettermiddag. Liket har ligget på stedet lenge, og politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder ennå. Det skal ikke være funnet våpen i likets umiddelbare nærhet.

Liket ble hentet ut fra terrenget i dag, og skal sendes til Haukeland sykehus i Bergen i løpet av helga.

- Det skal obduseres mandag. Vi håper obduksjonen kan gi flere opplysninger, sier lensmannsfullmektig Bjarne Skådel ved Karmøy lensmannskontor til Dagbladet.no.

Både en teknisk etterforsker fra Bergen politidistrikt og en teknisk etterforsker fra Karmøy lensmannskontor skal være til stede under obduksjonen.

Politiet har allerede vært i samtaler med leder av ID-gruppa i Kripos, Arne Bjørkås. Han er Norges fremste ekspert på identifisering. Bjørkås rådet lensmannskontoret til å sette sine egne åstedsgranskere på saken.

Det har vært flere merkelige forsvinninger på Karmøy, men politiet har ikke begynt å grave fram de gamle sakene ennå. 17 år gamle Bjarne Eide forsvant sporløst fra hjemmet i Haugesund natt til 18. juni 2000. Han hadde vært på en privatfest på Karmøy, og ble sist sett langs Storasund-veien i 00.20-tida. I februar i år ble den ene skoen hans funnet i sjøen. Letemannskaper har søkt overalt etter 17-åringen, og både Kripos og Ola Thune var involvert i etterforskningen.

- Akkurat nå er det ikke noe som gjør at vi kan koble likfunnet til en konkret sak, sier lensmannsfullmektig Bjarne Skådel ved Karmøy lensmannskontor til Dagbladet.no.