Mystisk lyd gjorde ansatte på Cuba syke – mistenker samme lydangrep i Kina

En ansatt ved et amerikansk konsulat skal ha fått en mild traumatisk hjerneskade som følge av en mystisk lyd.

UBEHAGELIG LYD: Den amerikanske marinen undersøker nå lydopptaket som høres inne på den amerikanske ambassaden i USA. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over 20 ansatte ved den amerikanske ambassaden på Cuba ble i fjor syke etter å ha blitt utsatt for antatte «soniske angrep», hvilket vil si lyder som ikke oppfattes av det menneskelige øre.

De ansatte måtte gå til behandling, og det ble etter hvert oppdaget flere og flere tilfeller. Det førte til at det ble satt i gang et arbeid med å finne svar på hvor lyden kom fra og hvorfor den var der.

Oppfordrer til legehjelp

Nå ser det ut til at amerikanske myndigheter må bruke mer ressurser på mysteriet, for nå skal også en ansatt ved et amerikansk konsulat i Kina ha blitt rammet av en mistenkelig lyd, skriver The New York Times.

Utenriksdepartementet i USA har sendt en e-post til samtlige amerikanske statsborgere i Kina der de forteller om den mystiske lyden. Ifølge departementet er det en ansatt ved konsulatet i Guangzhou som har blitt syk som følge av en mystisk lyd.

I e-posten forteller departementet at den ansatte har hørt «subtile og vage, men unormale lyder», skriver avisa. Amerikanske statsborgere blir bedt om å ta kontakt med medisinsk fagpersonell dersom noen opplever «uvanlige lyder».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer