Mystisk lys: - Hva i helvete?

Flere klødde seg i hodet da nattehimmelen i byen Mildura i Australia lyste opp.

MYSTISK: Nattehimmelen lyste opp i rosa i byen Mildura i Australia onsdag. Foto: NTB/Instagram @desert_2_sea/via REUTERS
MYSTISK: Nattehimmelen lyste opp i rosa i byen Mildura i Australia onsdag. Foto: NTB/Instagram @desert_2_sea/via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tammy Szumowski fra byen Mildura i Australia trodde apokalypsen var kommet da nattehimmelen plutselig lyste opp i rosa onsdag denne uka.

Szumowski holdt masken foran barna sine, men forsto lite av det hun så.

- Jeg sa til dem at det ikke er noe å være redd for, men inni meg tenkte jeg bare: «Hva i helvete er det?», sier hun til BBC.

LYSGLIMT: Flere personer ble vitne til et lysfenomen utenom det vanlige i Mexico. Professor i astrofysikk forklarer hva det er. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: AP Vis mer

En annen innbygger i Mildura, Nikea Champion, forteller at hun først trodde gløden var fra en måneformørkelse - men at hun deretter skjønte at lyset kom fra bakken.

- Alle mulige dommedagsscenarioer gikk gjennom hodet mitt. Det minnet meg om «Stranger Things», og jeg tenkte «Er det deg, Vecna?», sier hun til BBC, med referanse til monsteret i Netflix-serien.

Det rosa lyset på himmelen viste seg imidlertid å være fra en plantebelysning på en cannabisfarm tilhørende cannabisprodusenten Cann Group.

Vanligvis blir blendingspaneler nemlig hevet om natta, men ifølge Cann Group, funket ikke disse onsdag.

Skydekket som lå over området onsdag fungerte da som en stor reflektorskjerm og skapte en «solnedgang på steroider» som kunnes sees nesten én time fra cannabisfarmen, skriver BBC.

LYSFENOMEN: Tor-Ivar Næss (38) skulle ut å fotografere nordlyset, da han oppdaget fenomenet. Video: Tor-Ivar Næss / Dagbladet Vis mer

Medisinsk cannabis har vært lovlig i Australia siden 2016, men det er bare noen få plantasjer i landet og plasseringen deres er topphemmelig av sikkerhetsmessige årsaker.

Da Tammy Szumovski og Nikea Champion forsto hva de var vitne til, fikk de seg begge en god latter, forteller de.

- Jeg synes det var flott. De burde gjøre det oftere, sier Szumovski til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer