Mystisk mann ved Bondeviks hjem

En stor politiaksjon ble satt i gang i nærheten av Bondeviks bolig på Kolbotn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERT: Ved 15-tiden ble aksjonen avblåst, melder NTB. Politi på stedet bekrefter til Dagbladet.no at det var en mistenkelig mann bærende på en pakke som utløste aksjonen.

En rekke bevæpnede sivile og uniformerte politifolk befant seg i området. Helikopteret landet på jordet utenfor Samfunnshuset i Kolbotn sentrum. Patruljene på stedet sa til Dagbladet.no at den mistenkelige mannen forduftet fra stedet. En hundepatrulje ble tilkalt for å spore opp mannen.

- Vi vet det foregår en politiaksjon ved Statsministerens bolig. Forøvrig henviser jeg til politiet, sa Øivind Østang, informasjonssjef ved Statsministerens kontor til Dagbladet.no mens aksjonen pågikk.

Et helikopter kretset i dag like over statsministerens bolig.

- Ingen kommentar, sa operasjonsleder ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Væpnet politi

Rektor ved Kolbotn skole fikk beskjed om å holde alle de 330 barna innendørs.

- Det er bevæpnet politi og helikopter flyr over oss. Vi holder alle elevene innendørs, sier rektor Martha Andri Haarvei til Dagbladet.no.

Hun vil ikke gå nærmere inn på årsaken til politiaksjonen, men legger ikke skjul på at de har statsministeren som nær nabo.

Elevene fra første til fjerde klasse ble holdt på SFO, de eldre elevene ble enten sendt hjem med buss, hentet av foreldrene eller fulgt hjem i flokk. - Dette ble litt sterkt for oss, jeg må innrømme det, sier rektor Haarvei. Det er første gang skolen har opplevd liknende.

Klokka 12 fikk skolen beskjed fra politiet. Bevæpnede tjenestemenn var synlige fra skolevinduene, men stemningen var rolig, forsikret rektor.

Kilder på stedet forteller til Dagbladet.no at foreldrene har fått beskjed om å gå en omvei rundt Bondeviks bolig når de henter barna.

Frisørsalongen Leslie ligger rett ved statsministerens hjem. De ansatte har sett væpnet politi, og forteller at politiet har vært på stedet i nærmere to timer.

- Jeg så to sivilkledde politifolk som bar våpen. Det har også flydd et politihelikopter over her for en time siden, sier Lene Fiskvik til Dagbladet.no.

En ambulanse stod parat ved bensinstasjonen like ved.

<B>BOLIG:</B> Statsminister Kjell Magne Bondeviks bolig ligger i Kolbotn sentrum.