Mystisk missil-oppskyting utenfor California

- Vi aner ikke hva dette var for noe, sier en talsmann for marinen i Pentagon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Missilet skal ha blitt sett i Stillehavet utenfor Sør-California kysten mandag kveld, ifølge flere amerikanske nyhetskilder.

KCBS-TV i Los Angeles skal ha opptak av oppskytingen. På videoen sees missilet, med en lang eksossky bak seg, idet den stiger opp mot nattehimmelen.

- Ingen anelse En talsmann for marinen sier det ikke var deres missil som ble skutt opp, og at det heller ikke var rapporter om marineaktivitet i området samme kveld.

En ubemannet Delta 2-rakett ble skutt opp fra flybasen i Vandenberg sent fredag, men ingen andre oppskytinger var planlagt, sa en tjenestemenn til CBS.

- Vi har ingen anelse om hvem som står bak oppskytingen. Vi sjekker saken, sa en talsmann i Pentagon til NBC.

Test fra ubåt? TV-stasjonen KFMB viste et videoopptak av oppsyktingen til USAs tidligere NATO-ambassadør Robert Ellsworth.

Ellsworth, som også er tidligere viseforsvarsminister i USA, spekulerer i at missilet kan være skutt opp som en demonstrasjon av amerikansk militærmakt i forbindelse med president Barack Obamas Asia-rundtur.

- Det kan være en test-oppskyting fra en ubåt, sier Ellsworth.

Ikke offentliggjort Han fortalte KFMB at tilsvarende tester av missiler ble gjennomført i Atlanterhavet da Sovjetunionen eksisterte, men han kjenner ikke til om om noe tilsvarende er gjort i Stillehavet.

Det amerikanske militæret har gjennomført en rekke tester av raketter og andre våpen over Stillehavet, men de offentliggjøres som regel på forhånd.

29. oktober i år gjennomførte eksempelvis amerikanerne en øvelse av et rakettforsvar sammen med japanerne.