Mystisk mobilkunde var politietterforsker

Politiet lette etter seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet mente noen hadde forsøkt å opprette et mobilabonnement i Dung Tran Larsens navn tidlig i etterforskningen. Forsøket skulle ha skjedd onsdag 25. juli, fem dager etter Dung ble meldt savnet av sin ektemann, skriver Bergens Tidende.

- Svaret må jo være der ute et sted, sa politiinspektør Tore Salvesen da jakten på mobilkunden ble kjent i pressen i begynnelsen av august.

Politiet visste om forsøket fordi en mobilforhandler denne dagen hadde ringt til Telenor for å sjekke personalia på Dung. Telenor hadde registrert henvendelsen og blitt mistenksomme på navnet. Det hele kunne se ut som noen hadde gjort et mislykket forsøk på å opprette et mobilabonnement.

Politiet ble kontaktet og de oppfattet straks tipset som meget interessant og satte av tid og ressurser for å finne ut hvem denne mobilforhandleren var, og hvem som kunne ha forsøkt å opprette abonnementet via forhandleren. 40 mobilforhandlere som hadde ringt Telenor den dagen, ble samlet inn og oppringt.

Da politiet noen dager senere fikk svar, lå det hos Tore Salvesens egne etterforskere.

- På et tidlig tidspunkt i etterforskningen, før Kripos kom inn i bildet, sendte vi noen av våre egne folk ut på Sotra for å stille noen generelle spørsmål til ulike mobilforhandlere. En av ekspeditørene var svært velvillig og la Dungs navn inn i systemet, forteller Salvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer