Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk mobilkunde var politietterforsker

Politiet lette etter seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mente noen hadde forsøkt å opprette et mobilabonnement i Dung Tran Larsens navn tidlig i etterforskningen. Forsøket skulle ha skjedd onsdag 25. juli, fem dager etter Dung ble meldt savnet av sin ektemann, skriver Bergens Tidende.

- Svaret må jo være der ute et sted, sa politiinspektør Tore Salvesen da jakten på mobilkunden ble kjent i pressen i begynnelsen av august.

Politiet visste om forsøket fordi en mobilforhandler denne dagen hadde ringt til Telenor for å sjekke personalia på Dung. Telenor hadde registrert henvendelsen og blitt mistenksomme på navnet. Det hele kunne se ut som noen hadde gjort et mislykket forsøk på å opprette et mobilabonnement.

Politiet ble kontaktet og de oppfattet straks tipset som meget interessant og satte av tid og ressurser for å finne ut hvem denne mobilforhandleren var, og hvem som kunne ha forsøkt å opprette abonnementet via forhandleren. 40 mobilforhandlere som hadde ringt Telenor den dagen, ble samlet inn og oppringt.

Da politiet noen dager senere fikk svar, lå det hos Tore Salvesens egne etterforskere.

- På et tidlig tidspunkt i etterforskningen, før Kripos kom inn i bildet, sendte vi noen av våre egne folk ut på Sotra for å stille noen generelle spørsmål til ulike mobilforhandlere. En av ekspeditørene var svært velvillig og la Dungs navn inn i systemet, forteller Salvesen.

Dung Tran Larsen ble meldt savnet av sin ektemann 20. juli i år. Politiet mener hun forsvant 23. juni.

Ektemannen, svigermoren, svigerfaren og svigerbroren er siktet for drap på Dung, subsidiært frihetsberøvelse. Broren og faren ble løslatt etter to uker mens moren og ektemannen har sittet fengslet i fire uker.

Omfattende leting etter kvinnen har ikke ført til at hun er blitt funnet. Politiet i Bergen skal nå sile slagg og aske fra brent søppel i håp om å finne spor.

(NTB)

SAVNET: Politiet mente noen hadde forsøkt å opprette et mobilabonnement i Dung Tran Larsens navn. Noen viste seg å være politiet selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling