SNAKKET LITT NORSK:  Dette er etterlysningsbildene fra belgisk politi. Nå er han gjenkjent som Yosephin fra Slovakia. Foto: Politiet.
SNAKKET LITT NORSK: Dette er etterlysningsbildene fra belgisk politi. Nå er han gjenkjent som Yosephin fra Slovakia. Foto: Politiet.Vis mer

Mystisk «norsktalende» kommer fra Slovakia

Yosephin - ikke Edmond. Gjenkjent av søster i Oslo og nabo i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mystiske unge mannen med hukommelsestap, som politiet i Belgia har identifisert som «norsktalende», kommer med stor sannsynlighet fra Slovakia.

Oslo-politiet har via Kripos oversendt id-papirer til belgiske kolleger for å sjekke identiteten.

- Vi har fått papirene fra en kvinne i Oslo, som sier hun er hans søster, og at han er fra Slovakia, opplyser vaktleder Mona Nordby ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Skulle finne jobb i Norge
Student Mona Kirkeide i Kristiansand gjenkjente mannen da hun så bildene som politiet i Belgia har gått ut med.

- Vi var naboer en kort periode i vår hos felles hybelvert i Kristiansand. Han snakket litt norsk, og sa han var kommet til Norge for å søke jobb.

- Vi ble venner på Facebook, og på hans profil ser jeg nå at en bekjent har lagt ut en etterlysning etter han allerede 13. oktober, sier Malina Kirkeeide til Dagbladet.

Mannen i 20-årene er nå på sykehus i Liege i Belgia.

Han ble funnet i nærheten av sykehuset sist lørdag uten å kunne gjøre rede for seg.

Ifølge belgisk politi kalte han seg Edmond, og skal ha kommet til Liege med tog fra Frankrike.

Sett på Sørlandet i høst
- I Kristiansand kalte han seg Yosephin, det samme fornavnet som på Facebook-profilen hans, sier tidligere nabo Malina Kirkeeide til Dagbladet.

Ifølge NRK Sørlandet har han jobbet på en restaurant i Kristiansand. En ansatt på et treningssenter i byen gjenkjenner også mannen fra bildene, og sier han var innom der for seinest for noen uker eller to måneder siden.