Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk puma drept ved New York

Ble påkjørt på motorveien.

OMKOM I TRAFIKKEN: En puma ble søndag påkjørt og drept ikke langt fra byen New York på USAs østkyst. Hendelsen er uvanlig og mystisk, da den nærmeste bekreftede bestanden av dyret er svært langt unna. REUTERS/Stringer (UNITED STATES - Tags: ANIMALS SOCIETY)
OMKOM I TRAFIKKEN: En puma ble søndag påkjørt og drept ikke langt fra byen New York på USAs østkyst. Hendelsen er uvanlig og mystisk, da den nærmeste bekreftede bestanden av dyret er svært langt unna. REUTERS/Stringer (UNITED STATES - Tags: ANIMALS SOCIETY) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En puma ble søndag påkjørt og drept på en motorvei bare 110 km fra byen New York på USAs østkyst. Den nærmeste bekreftede bestanden av dyret, også kjent som fjelløve, er i delstaten Missouri - et halvt land unna, melder nyhetsbyrået AP.

Basert på fotografier, poteavtrykk og andre åstedsfunn, skal naturmyndigheter nå forsøke å finne ut om den 63 kg tunge pumaen er det samme individet som i forrige uke ble observert 50 km unna i et fasjonabelt nabolag i byen Greenwich i Connecticut.

- Det er mulig, til og med sannsynlig, sier talsperson Dennis Schain ved de lokale naturvernmyndighetene.

USAs østkyst har tidligere hatt en egen pumabestand. Den østlige pumaen (puma concolor cougar) var en underart av den vestlige puma concolor, men er ikke bekreftet observert på minst 70 år og ble erklært utdødd av U.S Fish and Wildlife Service i mars i år.

Utstrakt og nådeløs jakt, avskoging og nedgang i byttedyr, gjorde at den var borte fra store deler av regionen mot slutten av 1800-tallet.

Så langt er hovedmistanken at det påkjørte dyret er en puma fra vest i USA, som enten har rømt eller blitt sluppet fri fra fangenskap, ifølge AP. Denne arten, som også finnes over store deler av Sør-Amerika, er fredet en rekke steder og ikke utrydningstruet.