Mystisk riking kjøper privatfly til 2 milliarder

- Som å kjøpe et kullkraftverk for å lade mobilen din, raser miljøvernere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En anonym kjøper har i løpet av en stor flymesse i Paris bestilt en Airbus A380 til bruk som privatfly, skriver nyhetsbyrået AFP. Det betyr at en en styrtrik person i nær framtid vil farte rundt med et lite knippe venner eller ansatte i det som var ment som et passasjerfly for opptil 853 personer.

Flyprodusenten har foreløpig ikke tenkt å avsløre hvem kjøperen er.

- Han og følget hans

Bare standardutgaven av A380 koster 300 millioner dollar, nesten 1,9 milliarder kroner, og en kraftig modifisering står nå for tur. Flyet, som allerede i utgangspunktet er luksuriøst innredet, kan blant annet bli utstyrt med tre soverom, en lounge, spisesal, boblebad og treningssykler om kjøperen skulle ønske det.

- Flyet kommer til å være til personlig bruk for ham og hans følge. Jeg kan ikke si hvem det dreier seg om, men han er ikke fra Europa eller USA, sier salgsdirektør John Leahy i Airbus til AFP.

Flyet som den hemmelighetsfulle kjøperen vil boltre seg i er, for å si det mildt, gigantisk. A380 er mye større enn en såkalt jumbojet, Boeing 747, og er hele 73 meter lang, 24 meter høy og har et vingespenn på 79,8 meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.