Mystisk ring på himmelen

Lørdag kveld var det et mystisk syn som svevde på himmelen over København. En svart ring skapte full forvirring, men årsaken er enkel.

UFO?: Mange i København ble overrasket og forvirret over at denne svarte ringen svevde over byen. Noen trodde det var en UFO, og andre trodde det var en sverm av insekter. Foto: Hanni Geneser.
UFO?: Mange i København ble overrasket og forvirret over at denne svarte ringen svevde over byen. Noen trodde det var en UFO, og andre trodde det var en sverm av insekter. Foto: Hanni Geneser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ble det full forvirring blant innbyggerne i København, da en svart, mystisk ring svevde rundt i luften på en ellers skyfri himmel.

Ringen, som holdt en perfekt sirkulær form, ga anledning til forskjellige spekulasjoner på sosiale medier.

Enkelte syntes det liknet en UFO-liknende gjenstand, skriver danske TV 2.

Et øyenvitne forteller til det danske mediet at ringen hadde en bevegelse som en insektsverm. Årsaken var at det var en perfekt sirkulær ring på himmelen.

- Først var den veldig rund, men så ble den mere avlang for så å gå i oppløsning, forteller Marianne Lindahl til danske TV 2.

Denne forklaringen passer også godt med at det var rolige vindforhold i København lørdag kveld.

Skjedd før

Selv om det var flere ulike teorier om hva det kunne være, skulle det vise seg at det var en helt annen forklaring på opphavet til den mystiske ringen. Forklaringen skal finnes i kunstens verden.

Det var den danske avisa B.T. som skrev om saken først.

For det er ikke første gang det var vært en svart, mystisk ring over København. I 2013 vakte det oppsikt da en liknende flygende ring svevde over byen, ifølge den danske avisa Ekstra Bladet. Da ble det også spekulert i om det var en UFO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer