Mystisk rosebeskjed skapte frykt på norske skoler

Bakmann legger seg langflat.

LEGGER SEG FLAT:  Instagrambrukeren hvitroseagenda skriver at disse bildene, som har skapt uro ved en rekke skoler i landet, ikke var ment som en trussel. Foto: Skjermdump/Instagram
LEGGER SEG FLAT: Instagrambrukeren hvitroseagenda skriver at disse bildene, som har skapt uro ved en rekke skoler i landet, ikke var ment som en trussel. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til tirsdag ble en rekke hvite roser hengt opp på flere norske skoler. Sammen med blomstene hang en lapp, der det sto «Når du minst venter det», skriver TV2.

Ble skremt Flere ble skremt av det de opplevde som en trussel, og politiet ble koblet inn i saken.

Blant skolene som valgte å politianmelde hendelsen er Hammer skole i Lørenskog.

- Vi oppfattet meldingen som en fordekt trussel, og tok derfor kontakt med politiet etter å ha fjernet den, sier rektor Mette Karin Nordeng til Dagbladet.

Nå legger den anonyme personen som angivelig står bak prosjektet seg langflat.

- Dypt lei seg På instagramprofilen hvitroseagenda, en side der flere hundre bilder og videoer med de hvite rosene er lagt ut, skriver vedkommende at rosestuntet var ment som promotering av boka «Når du minst aner det».

- Jeg beklager overfor skolene, elevene, foreldrene og ikke minst forfatter Mahmona Khan for det ubehaget og panikken dere har følt i dag, står det å lese.

Instagrambrukeren understreker at stuntet verken er tilknyttet Aschehoug eller forfatteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.