Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk rosebeskjed skapte frykt på norske skoler

Bakmann legger seg langflat.

 LEGGER SEG FLAT:  Instagrambrukeren hvitroseagenda skriver at disse bildene, som har skapt uro ved en rekke skoler i landet, ikke var ment som en trussel. Foto: Skjermdump/Instagram
LEGGER SEG FLAT: Instagrambrukeren hvitroseagenda skriver at disse bildene, som har skapt uro ved en rekke skoler i landet, ikke var ment som en trussel. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til tirsdag ble en rekke hvite roser hengt opp på flere norske skoler. Sammen med blomstene hang en lapp, der det sto «Når du minst venter det», skriver TV2.

Ble skremt Flere ble skremt av det de opplevde som en trussel, og politiet ble koblet inn i saken.

Blant skolene som valgte å politianmelde hendelsen er Hammer skole i Lørenskog.

- Vi oppfattet meldingen som en fordekt trussel, og tok derfor kontakt med politiet etter å ha fjernet den, sier rektor Mette Karin Nordeng til Dagbladet.

Nå legger den anonyme personen som angivelig står bak prosjektet seg langflat.

- Dypt lei seg På instagramprofilen hvitroseagenda, en side der flere hundre bilder og videoer med de hvite rosene er lagt ut, skriver vedkommende at rosestuntet var ment som promotering av boka «Når du minst aner det».

- Jeg beklager overfor skolene, elevene, foreldrene og ikke minst forfatter Mahmona Khan for det ubehaget og panikken dere har følt i dag, står det å lese.

Instagrambrukeren understreker at stuntet verken er tilknyttet Aschehoug eller forfatteren.

Personen skriver også at han er ydmyk og dypt lei seg.

Blir kalt inn til avhør Politiet har vært i kontakten med personen som sto bak stuntet.

- Det skal være en mannsperson som har hengt opp rosene i forbindelse med lanseringen av «Når du minst venter det». Promoteringen skal være urelatert til forfatteren, sier operasjonsleder Ronny Årstein til Dagbladet.

Politiet kommer til å innkalle den mistenkte inn til avhør.

- Grunnen til at vi gjør dette er at rosene har skapt endel frykt blant elevene og de ansatte på skolene, sier Ronny Årstein. Forlaget har tidligere avkreftet overfor TV2 at de har noe med rosene å gjøre.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!