Corona

«Mystisk» smittetrend: - Har ikke ressursene

Mens coronaviruset herjer i Europa, fortsetter smittetallene nedover i Afrika. - Det er interessante spørsmål som stilles, sier Espen Nakstad.

Helsearbeidere henter en død coronapasient fra en intensivavdeling i Kenya i august i år. Foto: AP Photo/Brian Inganga / NTB
Helsearbeidere henter en død coronapasient fra en intensivavdeling i Kenya i august i år. Foto: AP Photo/Brian Inganga / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe «mystisk» som foregår i Afrika, noe som forundrer forskere, sier Wafaa El-Sadr, leder for global helse ved Colombia-universitetet.

- Afrika har ikke vaksinene eller ressursene til å kjempe mot covid-19 som de har i Europa og USA, men på et eller annet vis gjør de det tilsynelatende bedre, sier hun til nyhetsbyrået AP.

«Nye coronatilfeller og dødsfall rapportert den siste uka har gått ned i Afrika-regionen. Ukentlige smittetilfeller på kontinentet er nå lavere enn observert før den siste oppblomstringen av smitte, som begynte i mai 2021», heter det i en situasjonsrapport fra WHO for uke 46.

Faktisk har smittetallende vært på vei nedover siden juli. Ifølge AP er færre enn seks prosent i Afrika vaksinert.

- Mange årsaker

Forskere understreker at det er ekstremt vanskelig å skaffe nøyaktige covid-19-data, spesielt i afrikanske land med uregelmessig overvåkning, skriver AP. Det advares også om at trenden lett kan snu.

Men i månedsvis har WHO beskrevet Afrika som en av de minst påvirkede regionene i verden i sine ukentlige pandemirapporter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer