Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk summelyd hjemsøker landsby

Framtvinger hodepine, nesblod - og gjør folk søvnløse.

LYDMYSTERIET I WOODLAND: Hva er det som holder folkene i denne lille landsbyen våkne? Stammer lyden fra noe utenomjordisk? FOTO: Wikipedia Commons
LYDMYSTERIET I WOODLAND: Hva er det som holder folkene i denne lille landsbyen våkne? Stammer lyden fra noe utenomjordisk? FOTO: Wikipedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Siste rapport om den merkelige lyden kommer fra den lille landsbyen Woodland i England. Der hevder de at lyden kommer hver eneste natt. Den høres ut som motordur fra en bil, hevdes det. Visstnok skal lyden til tider nå så høye nivåer, at sengene til enkelte av landsbyens beboere vibrerer.

Men uansett hvor nøye de leter etter opphavet til den summende lyden, finner ikke landsbybeboerne kilden, melder storavisa The Telegraph.

Kjent fenomen Nå er eksperter satt på saken. De 300 innbyggerne i Woodland er ikke alene om å oppleve den merkelige lyden. Lyden har vært kjent og omtalt i årtier og tv-serien «X-files» hadde lyden som plot i én av episodene.

I 1979 inntraff den til nå mest omtalte situasjonen med denne mystiske summelyden. Over tusen mennesker i Bristol klaget på at lyden ga dem søvnløshet, hodepine og tilfeller av spontane neseblødninger. Den forsvant like mystisk som den kom, skriver The Telegraph.

Starter midnatt Landsbyen Woodland, som nå hevder å oppleve denne mystiske lyden, rapporterer at den kommer ved midnatt og varer til rundt klokken fire om morgenen. Lyden har kommet hver natt i to måneder.

- På noen plasser i huset hører du den sterkere. Den kommer fra utsiden. Den er i lufta over alt og kan høres svakt, sier Marylin Grech (57) til avisa.

Hun beskriver summelyden som vibrerende.
- Den vibrere gjennom huset, sier hun og forteller at hun har forsøkt å koble fra alt elektrisk. - Men den er der fortsatt. I min egen seng opplever jeg den så godt at jeg kjenner den vibrerer gjennom senga, sier Grech. Hun sier at lyd-frekvensen er veldig lav, slik at hun kan få den bort ved å putte fingrene i ørene.

- Det beviser at den ikke stammer fra innsiden av hodet, sier hun.

Får hjelp Miljøansvarlig for kommunen Woodland ligger under, Gary Hutchinson, bekrefter at han har mottatt klager på lyden som plager landsbyen.

- Vi kommer til å undersøke saken før vi beslutter hva som skal gjøres, sier han til The Telegraph.

Kjent litterært fenomen Den anerkjente bok- og tegneserieforfatteren Warren Ellis ga i tidsrommet 2002 -2004 ut Sci-Fi tegneserien «Global Frequency».

Der beskrev Ellis nøyaktig det som nå angivelig skal foregå i den engelske landsbyen Woodland. I 2005 ble det laget en pilotepisode for tv av Global Frequency.

Mystisk lyd i Norge Dagbladet.no-leser, Stian, har i kommentarfeltet fortalt om at Krogstadelva her til lands, har opplevd mystiske lyder.
Han oppfordrer Dagbladets lesere til å lese disse to nettlenkene i oppgitt rekkefølge:

http://dt.no/nyheter/lydreaksjonene-strommer-pa-1.5768150
http://dt.no/nyheter/her-er-lydkilden-1.5797072

Har du opplevd mystiske lyder? Kontakt Dagbladets journalist eller bruk kommentarfeltet under saken.

WARREN ELLIS Skriver i sin Global Frequency om en mystisk lyd som er identisk med den som nå herjer i Woodland. FOTO: AFP PHOTO / MAX NASH
WARREN ELLIS Skriver i sin Global Frequency om en mystisk lyd som er identisk med den som nå herjer i Woodland. FOTO: AFP PHOTO / MAX NASH Vis mer
SENTRUM: De 300 innbyggerne i Woodland fortviler. Sumemlyden holder dem våkne, gir hodepine og i enkelte tilfeller spontan nesblødning.Foto: Wikimedia commons
SENTRUM: De 300 innbyggerne i Woodland fortviler. Sumemlyden holder dem våkne, gir hodepine og i enkelte tilfeller spontan nesblødning.Foto: Wikimedia commons Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media