Mystisk sykdom rammer New York

Legene vet ikke hva som feiler de to personene som forsatt holdes tilbake ved et sykehus i byen. Tilstanden skal være kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byens helsemyndigheter informerte i går om at fem personer bosatt i bydelen Staten Island er blitt undersøkt fordi de har eller har hatt symptomer på virusinfisert hjernebetennelse.

Helsemyndighetene fikk beskjed om de mystiske sykdomstilfellene fredag kveld. Lørdag varslet de at de fryktet utbrudd av en dødelig sykdom, melder The Atlanta Journal-Constitution.

Nå avdramatiserer myndighetenes kilder og sier de ikke lenger tror det dreier seg om at et alvorlig virus har meldt sin ankomst.

- Undersøkelsene våre denne uka har ikke framskaffet bevis på at det er snakk om noe utbrudd. Vi har heller ikke funnet tilsvarende tilfeller av uforklarlige sykdommer bortsett fra de to som fortsatt er på sykehus, sier helseministeren i byen, Thomas Frieden, i en pressemelding.

Av de fem som ble tatt inn til undersøkelser, er én sluppet ut av sykehuset, mens to har fått sin helsetilstand vurdert som årsaken til symptomene, opplyser talsperson for Department of Health and Mental Hygiene, Sandra Mullin, til CNN.

De to som fortsatt er inne til undersøkelser, skal være i svært dårlig forfatning.

MYSTISK: Legene fryktet de fem sykdomstilfellene i New York var første tegn på et smittsomt virus. De vet fortsatt ikke hva som feiler to av de fem som meldte seg før helga. Foto: AFP/SCANPIX