Mystisk syke etter strandbesøk

Slet med å puste etter å ha badet i havet.

MYSTISK SYKE: Flere personer skal ha begynt å hoste og slet med pustebesvær etter å ha badet ved Frinton-on-Sea i Essex i Storbritannia søndag. Foto: Scott Aiken/Rex/NTB Scanpix
MYSTISK SYKE: Flere personer skal ha begynt å hoste og slet med pustebesvær etter å ha badet ved Frinton-on-Sea i Essex i Storbritannia søndag. Foto: Scott Aiken/Rex/NTB ScanpixVis mer

Nødetatene rykket søndag ut til stranda i den britiske byen Frinton-on-Sea i Essex, etter å ha blitt varslet om at flere mennesker følte seg dårlige.

Det skal blant annet ha blitt meldt at flere sleit med pustebesvær.

- Dattera mi begynte å hoste. Hun sa at hun ikke følte seg bra, og at det gjorde vondt å puste, sier Miriam Landsell til nyhetsbyrået PA. Kvinnen opplyser selv at hun hadde vanskelig for å puste da hun lå i sanden etter å ha badet.

Årsaken til dette, er ukjent, og en etterforskning pågår, skriver BBC.

- Vi er klar over at det har vært en hendelse, vi har fått meldinger om flere som sliter med hoste. Vi bistår politiet og brannmannskapene, men årsaken til dette, er ukjent, sier en talsperson for ambulansetjenesten i området til kanalen.

En person skal ha tvitret at flere personer hostet stygt, og en annen kvinne sier at sønnen fikk pustebesvær etter å ha svømt.

Landsell hevder faren har snakket med en person som mener det kan være snakk om et drivstoff-utslipp.

- Han sa han fikk beskjed om å komme seg opp av vannet av en mann i båt. Han spurte hvorfor, og mannen sa det hadde vært et utslipp. Han sa at om noen hadde pustevansker, så burde de ringe ambulansen, sier Landsell.

Dette er imidlertid ikke bekreftet.