Kobles til coronaviruset:

Mystisk syndrom påvist hos barn i Norge

Flere land har advart mot en mystisk barnesykdom som rammer stadig flere barn. Nå kobles et liknende syndrom til barn i Norge.

MYSTISK BARNESYKDOM: Flere land har bedt sykehus være oppmerksomme på Kawasaki-syndromet hos barn. Nå kobles et lignende syndrom til barn i Norge som har vært syke. 
Bildet viser et tilfelle av MIS-syndromet ved Oslo universitetssykehus. Foto: Tidsskriftet
MYSTISK BARNESYKDOM: Flere land har bedt sykehus være oppmerksomme på Kawasaki-syndromet hos barn. Nå kobles et lignende syndrom til barn i Norge som har vært syke. Bildet viser et tilfelle av MIS-syndromet ved Oslo universitetssykehus. Foto: Tidsskriftet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I flere land har leger slått alarm om en mulig sammenheng mellom den sjeldne barnesykdommen Kawasaki og det pågående coronavirusutbruddet.

Både Italia, Frankrike, Storbritannia og USA har rapportert om en økning i antall barn med betennelsessymptomer som likner på dem man kan få ved Kawasaki-sykdom.

Symptomene er utslett, øyekatarr, slimhinneforandringer, hovne lymfeknuter, og hudforandringer i håndflater og fotsåler.

I en fersk artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening omtaler leger et tilfelle av såkalt multiorgan inflammatorisk syndrom (MIS) i Norge.

Syndromet ble påvist hos et barn i etterkant av eksponering for viruset SARS-CoV-2, også kjent som coronaviruset.

- Vi har behandlet flere barn for dette, skriver legene bak artikkelen.

Syk i fire dager

Tilfellet som blir omtalt i artikkelen, gjelder et barn i sein barneskolealder som ble innlagt ved barnekirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS) etter å ha vært syk i fire dager.

Barnet hadde magesmerter, kvalme, oppkast, hodepine og nedsatt allmenntilstand.

- De siste tre dagene hadde hen hatt temperatur opp mot 39 grader. Pasienten hadde kjente matvareallergier, men var for øvrig frisk, står det i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer