Mystisk telefon etter attentatforsøk

Eks-kona til avdøde Per Paust mottok en mystisk telefonsamtale bare timer etter mordbrannforsøket mot Anne Orderud Paust og ektemannen 12. august i fjor. Samtalen ble sporet til Distriktskommando Trøndelag i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppringningen er - sammen med 180-sporet - en av flere mystiske telefonoppringninger i sakskomplekset som omfatter overfallet på ekteparet Paust i 1997, attentatforsøkene sommeren 1998 og trippeldrapet natt til pinseaften i år.

Ble urolig

Mannen som ringte Per Pausts eks-kone presenterte seg ikke.

Etter det Dagbladet får opplyst, har eks-kona forklart til kriminalpolitiet at hun ble svært urolig over samtalen.

Vedkommende som ringte skal ha spurt etter en av sønnene til eks-kona og Per Paust. Han var imidlertid ikke hjemme. Samtalen var kort.

Umulig

Oslo-politiet tok oppringningen alvorlig. Ved hjelp av Telenor fant man nummeret det var ringt fra til eks-kona ca. kl. 08 attentatmorgenen.

Nummeret viste seg å tilhøre Distriktskommando Trøndelag i Trondheim. Politiet kontaktet Forsvarets sikkerhetstjeneste for om mulig å finne fram til vedkommende som hadde ringt. Resultatet var nedslående for etterforskerne.

Det viste seg umulig, fordi minst et hundretalls personer, militære og sivile - kanskje langt flere - kunne ringe ut over dette sentralbordet.

Avis på dørmatta

Nok en mystisk hendelse etter mordbrannforsøket:

Dagen etter telefonoppringningen fra Forsvaret opplevde en annen sønn av Per Paust og eks-kona at en avis med en artikkel om mordbrannforsøket var lagt på dørmatta hans. Avisa var datert samme dag som mordbrannforsøket, men var først lagt på dørmatta dagen etter. Sønnen hadde nylig skiftet adresse, og mente at ingen naboer viste at han bodde i leiligheten, ifølge Dagbladets kilder.

Sønnen hadde mistanke om at avisa var lagt der med vilje.

<B>RØMTE: Anne Orderud Paust og mannen Per Paust rømte landet etter mordbrannforsøket i fjor.