Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk tredobbel helikopterstyrt i Kenya

Ugandiske og kenyanske myndigheter stiller seg uforstående til trippelstyrten.

MYSTISK TREDOBBEL STYRT:En skadd pilot blir fastspent til en båre av redningsmannskaper etter at han overlevde helikopterstyrten på Mount Kenya. Piloten og fire andre besetningsmedlemmer ble reddet under aksjonen. Samtidig er ti andre besetningsmedlemmer savnet i området.  Foto: Peter Greste / Reuters
MYSTISK TREDOBBEL STYRT:En skadd pilot blir fastspent til en båre av redningsmannskaper etter at han overlevde helikopterstyrten på Mount Kenya. Piloten og fire andre besetningsmedlemmer ble reddet under aksjonen. Samtidig er ti andre besetningsmedlemmer savnet i området. Foto: Peter Greste / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var søndag at tre helikoptre, som tok av i formasjon fra Laikipia flybasen i Uganda på vei til byen Garissa nord i Kenya, plutselig styrtet. Helikoptrene skulle fylle drivstoff i Garissa før de fortsatte ferden til Somalia for å bidra i kampene mot islamske opprørsgrupper med forgreininger til al-Qaida.

Men kun ett helikopter landet i Garissa.

De tre helikoptrene som styrtet var kamphelikoptre av typen Mi-24, mens det siste som landet trygt i Garissa er et kamphelikopter av typen Mi-17, melder AP.

To funnet omkommet Redningsmannskaper meldte i dag at to personer foreløpig er funnet omkommet. Samtidig fortsetter søket etter syv soldater og flygere i området hvor kamphelikoptrene styrtet.

Havariene fant sted på Afrikas nest høyeste fjell- Mount Kenya- og i et område hvor både leoparder og elefanter befinner seg.

Mount Kenyas høyeste fjelltop raver 5199 meter over havet.

Beordret etterforskning Den ugandiske presidenten Yoweri Museveni har beordret en etterforskning av krasjene, som skal ledes av hans egen bror og tidligere general i hæren.

Hverken kenyanske eller ugandiske myndigheter har et godt svar på hvorfor de tre militærhelikoptrene styrtet. Ugandiske myndighetspersoner har indikert at dårlig vær kan være årsaken.  

De tre helikoptrene skal ha styrtet mellom 2 og 5 kilometer fra hverandre.  

Frykter flere omkomne Nå frykter man at syv personer som ennå ikke er funnet, og som muligens kan være i live, må forberede seg på enda en overnatting under åpen himmel og dårlige værforhold.

-Hvis man er skadet i slike høyder, og man ikke er varm nok, kan man fryse i hjel. Men soldatene er sterke mennesker og alltid forberedt med rasjoner og klær, sier Simon Gitau, stedfortredende vaktmann i Mount Kenya nasjonalpark til AP.

Et poeng i etterforskningen vil være hvorvidt pilotene har fløyet for nære fjellet. 

MYSTISK: Bildet viser restene av et utbrent ugandisk militærhelikopter som kræsjet i Mount Kenya søndag.  Foto: AP Photo
MYSTISK: Bildet viser restene av et utbrent ugandisk militærhelikopter som kræsjet i Mount Kenya søndag. Foto: AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media