Turistdød på Bahamas

Mystisk trippeldød - etterlatte med nytt krav

Vil komme til bunns i dødsårsakene.

FERIEPARADIS: Tre amerikanske turister ble 6. mai funnet døde i hver sin strandvilla på den karibiske øya Bahamas. Foto: Shutterstock
FERIEPARADIS: Tre amerikanske turister ble 6. mai funnet døde i hver sin strandvilla på den karibiske øya Bahamas. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Fredag 6. mai ble tre amerikanere funnet døde i separate strandvillaer tilhørende luksushotellet Sandals resort på Bahamas. Ytterligere en kvinne ble fraktet til et sykehus i Miami hvor hun mottok behandling.

Tre dager seinere identifiserte politiet de omkomne, samt kvinnen som overlevde:

Michael Phillips (68) og kona Robbie Phillips (65) fra Tennessee. Begge ble erklært døde på feriestedet fredag. Michael ble funnet på badet, mens Robbie lå i senga.

Ifølge ABC News 7 viste de begge tegn til å ha hatt kramper, men ingen tegn til ytre skader. En lege erklærte dem begge døde på stedet.

Vincent Paul Chiarella (64) fra Florida ble funnet livløs på gulvet i egen villa, ved siden av kona Donnis Chiarella (65) - som fortsatt blir behandlet på sykehus. Tilstanden hennes skal være kritisk, men utenfor livsfare, skriver CNN.

De toksikologiske undersøkelsene skal fortsatt ikke være klare, men de pårørende ønsker nå en ny obduksjon gjort av uavhengige rettsmedisinere.

DØDE: Michael og kona Robbie Phillips ble funnet døde i en strandvilla. Foto: Handout
DØDE: Michael og kona Robbie Phillips ble funnet døde i en strandvilla. Foto: Handout Vis mer

Ønsker svar raskt

Bahamas' helse og velværeminister, Michael Darville, sier til nyhetsnettstedet Eyewitness News at myndighetene ønsker å komme til bunns i dødsårsakene så raskt som mulig, og at de vil legge til rette for de pårørendes forespørsel.

- Toksikologirapporten er fortsatt utestående. Det var familiemedlemmer til de avdøde som ba om å hente inn en patolog fra utlandet for å gjennomføre en ny obduksjon, sier Darville.

Øyas politikommissær Paul Rolle sa søndag 15. mai at rettsmedisinere fra Royal Bahamas Police Force (RBPF) hadde reist til USA for å frakte prøver til et laboratorium i Philadelphia for å framskynde resultatet.

- Klarte ikke å røre seg

Austin Chiarella, sønn av Paul og Donnis Chiarella, sa til ABC News at mora våknet på natta og så ektemannen ligge på gulvet.

- Faren min lå på gulvet og hun kunne ikke bevege seg. Bena og armene hennes var hovne og hun klarte ikke å røre seg, så hun skrek for å få noen til å komme inn og hjelpe, sa sønnen.

Alle fire oppsøkte lege dagen før de ble funnet døde, hvor de ble behandlet for oppkast og kvalme.

- De var hos legen kvelden før, rundt klokka 23 på kvelden. Og så ble de funnet døde neste morgen, sa politikommissær Rolle, og presiserte at parene hadde spist på ulike restauranter.

Ifølge CNN var det hotellansatte som varslet politiet like etter klokka ni fredag morgen 6. mai, etter funnet av Vincent Paul Chiarella. Kort tid seinere ble det meldt om funn av to andre livløse personer i en annen villa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer