Mystisk turist hjemsøker Nord-Norge

Fant kart med dødninghoder.

DØDNINGHODE: Her er kartet til den avdøde tysk-japanske turisten som ble funnet død i Porsanger. Her er det tegnet inn et dødninghode og en pil med henvisningen "Achtung Falle!" - "Advarsel Felle!". Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
DØDNINGHODE: Her er kartet til den avdøde tysk-japanske turisten som ble funnet død i Porsanger. Her er det tegnet inn et dødninghode og en pil med henvisningen "Achtung Falle!" - "Advarsel Felle!". Foto: Bjørn Arne Johansen, SágatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke ble en mannlig turist i midten av 40-årene funnet død i et skogholt i turområdet Caskil i Porsanger. Finnmark Dagblad skriver at mannen kan være en tysk sykkelturist av japansk opprinnelse som sist ble sett i 2007.

Etter at saken ble kjent i lokalmediene i Nord-Norge, har politiet fått inn flere interessante tips. En person har tipset politiet om at han så en asiatisk sykkelturist grave ned sykkelen sin like ved der han ble funnet død.

Denne observasjonen ble gjort i begynnelsen av oktober i 2007.

- Mannen ble sett gående mellom Lakselv sentrum og Børselv, sier lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger, til Dagbladet.

Dødninghoder på kart
Observasjonen viste seg å stemme, da politiet fant sykkelen hans sammen med utstyret hans. En av de mer interessante funnene var mannens reiserute, der en rekke dødninghoder var tegnet inn.

Lokalavisa skriver at ingen av tegnene var fylt inn i området mannen ble funnet død i. Politiet ønsker ikke å spekulere i om det er noen sammenheng mellom tegnene og hans død.

- Det er jo et mysterium, sier Leinan Mathiesen til Dagbladet.

Kobles til 2007
Han forteller at politiet var i kontakt med en asiatisk person 2. oktober 2007 i samme skogholt. Han forteller at de hadde fått melding om en mann som virket forvirret.

- Vi fikk se identifikasjon, og ga mannen tilbud om legehjelp. Det takket han nei til, sier Leinan Mathiesen, som kobler sammen mannen fra to år siden med mannen de fant forrige onsdag. De har også sammenlignet mannens sykkelsko og sykkel.

FANT NEDGRAVD SYKKEL: Lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger viser frem sykkelen den tysk-japanske turisten hadde gravd ned like ved der han ble funnet død. Sammen med sykkelen fant politiet sovepose, bøker om dommedag og kart med dødens tegn. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
FANT NEDGRAVD SYKKEL: Lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger viser frem sykkelen den tysk-japanske turisten hadde gravd ned like ved der han ble funnet død. Sammen med sykkelen fant politiet sovepose, bøker om dommedag og kart med dødens tegn. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat Vis mer

Han sier at teorien er at mannen har tatt sitt eget liv.

- Vi har ikke noen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, sier lensmannen.

De har fått bistand fra Kripos, og går nå gjennom interpol for å finne ut om mannen er savnet i Tyskland.

Bøker om dommedag
Reisekartet viser at han har syklet fra Tyskland, i tillegg til at de fant en del tyske bøker om dommedag sammen med utstyret hans.

Når det kommer til dødninghodene mener Leinan Mathiesen det er vanskelig å få et inntrykk av hva disse betyr.

- Det er jo helt klart veldig spesielt, men hva som er motivasjonen for dette er uklart, sier han, som forklarer at tegnene er plassert fra Sør-Norge tiL Nord-Norge, bortsett fra Finnmark og området han ble funnet.

- Kan ha hatt en plan
- Hva som er årsaken til tegnene blir ren spekulasjon, og om han har hatt en plan fra begynnelsen vet man ikke. Det er uten tvil veldig spesielt, sier lensmannen.

Han har aldri vært borti lignende før, og mener det er spesielt at han har vært liggende så lenge på en plass uten at han har blitt funnet.

Politiet er veldig interessert i informasjon om saken, for å få belyst saken ytterligere.

DØDENS TEGN: Kartet til den mystiske turisten var fylt med dødninghoder. - Veldig spesielt, sier lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
DØDENS TEGN: Kartet til den mystiske turisten var fylt med dødninghoder. - Veldig spesielt, sier lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat Vis mer