New Zealand:

Mystisk utbrudd skaper bekymring

Til tross for lave smittetall velger myndighetene å fortsette nedstengingen av Auckland. Eksperter bekymrer seg over ukjent smittevei

STENGT: Hele byen Auckland er stengt ned som følge av et smitteutbrudd. Foto: Shutterstock
STENGT: Hele byen Auckland er stengt ned som følge av et smitteutbrudd. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens mesteparten av New Zealand går tilbake til en mer «normal» hverdag, må innbyggerne i landets største by Auckland holde seg inne. Myndighetene har bestemt at nedstengingen vil fortsette i minst ei uke til, skriver The Guardian.

17. august valgte landets myndigheter å stenge ned hele New Zealand etter at det ble oppdaget ett smittetilfelle i Auckland. Dette var det første smittetilfellet i byen siden februar. Hele landet var på varslingsnivå 4 - det høyeste lockdownnivået - i to uker helt til forrige uke, da områdene utenfor Auckland kunne gå ned til nivå 3.

- Det faktumet at vi finner smitten gjennom overvåking og samfunnstesting, snarere enn gjennom kontaktsporing, det er det vi er bekymret for, fordi det utgjør en risiko, sier statsminister Jacinda Ardern.

Mystisk smittevei

Gjennom helga ble det registrert 54 nye smittetilfeller i landet, og gjennom pandemien er det totalt registrert 955 smittede. New Zealand har en gjennomsnittlig nedgående smittetrend, men de mystiske smittetilfellene skaper bekymring.

Ifølge Ardern er det 17 aktive tilfeller uten kjent smittevei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer