President-innsettelse i Brasil

Mystisk våpen tok ut drone

Vakte oppsikt på innsettelses-seremonien for Brasils nye president Lula.

X-MANN: Et framtidsvåpen båret av en mann i mørk dress og solbriller, til forveksling lik en av karakterene fra «Men in Black»-filmene, var i bruk under innsettelsesseremonien for Brasils nye president Luiz Inácio «Lula» da Silva på søndag. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB Scanpix

X-MANN: Et framtidsvåpen båret av en mann i mørk dress og solbriller, til forveksling lik en av karakterene fra «Men in Black»-filmene, var i bruk under innsettelsesseremonien for Brasils nye president Luiz Inácio «Lula» da Silva på søndag. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB Scanpix

Vis mer
Publisert

Store sikkerhetsressurser ble tatt i bruk under innsettelsesseremonien for Brasils president «Lula» på søndag - blant annet et våpen få har sett maken til utenfor kinolerretet.

Ifølge blant annet det brasilianske nettstedet GloboNews, tok politiet ned minst én mistenkelig drone ved hjelp av framtidsvåpenet.

«Futuristisk» utseende

«Tok ned» betyr i denne sammenhengen at våpenet ble brukt til å ta styringen med dronen, og få det bort fra presidentens nærhet - for sikkerhets skyld.

TAR KONTROLL: Når en drone er identifisert, sender våpenet «DroneGun Tactical» ut et signal som fratar den som styrer den kontrollen. I stedet tar den som styrer våpenet kontrollen.
TAR KONTROLL: Når en drone er identifisert, sender våpenet «DroneGun Tactical» ut et signal som fratar den som styrer den kontrollen. I stedet tar den som styrer våpenet kontrollen. Vis mer

Noen kritiske episoder med droner skal ikke ha oppstått under innsettelsen av Luiz Inacio Lula da Silva (77), som nå går i gang med sin tredje presidentperiode.

Bilder tatt av nyhetsbyrået AFP og av GloboNews viser et våpen med et utseende som kan beskrives som «futuristisk».

Det har en form som minner om en rifle, er tilsynelatende utrustet med kikkertsikte, men har et udefinerbart og omfangsrikt vedheng.

«DroneGun Tactical»

Våpenet bæres av en mann i mørk dress og solbriller, til forveksling lik en av karakterene fra «Men in Black»-filmene.

Ifølge GloboNews er dette utstyret kjent under navnet «DroneGun Tactical» og veier cirka sju kilo.

GloboNews og andre nettsteder forklarer at den spesielle teknologien identifiserer droner ved hjelp av radiobølger.

Når en drone er identifisert, sender våpenet ut et signal som fratar den som styrer den kontrollen. I stedet overtar den som styrer våpenet kontrollen med dronen.

På YouTube finnes videoer av tilsvarende våpen, som ukrainske styrker skal ha tatt i bruk mot russiske droner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer