KAN GI GJENNOMBRUDD: På gjesteparkeringen like innenfor innkjøringen i det innfelte bildet ble det observert en lys Volkswagen varebil som sto der på drapstidspunktet. I omtrent samme tidsrom var også en ukjent personbil parkert i veikanten ved 1-tallet.  Foto/grafikk: POLITIET
KAN GI GJENNOMBRUDD: På gjesteparkeringen like innenfor innkjøringen i det innfelte bildet ble det observert en lys Volkswagen varebil som sto der på drapstidspunktet. I omtrent samme tidsrom var også en ukjent personbil parkert i veikanten ved 1-tallet. Foto/grafikk: POLITIETVis mer

Mystisk varebil sto i garasjen da Skøyen-drapet ble begått

- Helt avgjørende å finne den, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-politiet etterlyser nå to biler i forbindelse med etterforskningen av drapet på 43 år gamle Vegard Bjerck på Skøyen 18. desember i fjor.

Den ene bilen som nå står helt sentralt i drapsetterforskningen er en lys Volkswagen Caddy varebil.

- Sto der på drapstidspunktet
Bjerck ble funnet død i beboerdelen av et felles garasjeanlegg i Hofftunet, og varebilen sto parkert på gjesteparkeringen i anlegget. Denne delen av parkeringsplassen er under tak, men utenfor porten der beboerne passerer for å parkere sine biler.

- Volkswagen-varebilen ble observert i garasjen så sent som klokka 16.10 drapsdagen - men var borte da politiet ankom åstedet klokka 16.34. Vi har med andre ord klarlagt at bilen var i garasjen da drapet ble begått. Det betyr at det er helt avgjørende for oss å finne ut mer om den, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Hun opplyser at den lyse varebilen, som vitnene antyder er 5-10 år gammel, kan ha stått i gjestegarasjen også dagen før drapet, 17. desember. Til tross for en omfattende rundspørring og stor medieoppmerksomhet rundt garasjedrapet, har ingen eier eller sjåfør med en slik bil meldt seg for politiet i løpet av den halvannen måned lange etterforskningen.

To vitner har uavhengig av hverandre fortalt om bilen, og politiet er ikke i tvil om at den har stått i garasjen - bare meter fra stedet der det brutale drapet ble begått. I døgnet rundt drapet skal det ha vært maksimalt fire biler innom gjesteparkeringen, og de andre er redegjort for.

Personbil med hastverk
Også en annen observasjon av et kjøretøy, på utsiden av garasjeanlegget, regnes som svært interessant.

DREPT: Vegard Bjerck ble drept med kniv i et garasjeanlegg like ved boligen hans i Hofftunet på Skøyen i Oslo 18. desember i fjor.
DREPT: Vegard Bjerck ble drept med kniv i et garasjeanlegg like ved boligen hans i Hofftunet på Skøyen i Oslo 18. desember i fjor. Vis mer

- Rundt klokka 16.10 drapsdagen kommer en personbil kjørende innover i boligområdet, der den plutselig skrår veldig fort over gata og parkerer på motsatt side, ved innkjøringen til garasjeanlegget. Vi mangler noen nærmere beskrivelse av bilen, men den har stått der i veldig kort tid - også den var borte da politiet kom 16.34, forteller Rohde.

De to bilene som nå etterlyses er de eneste kjøretøyene som er observert i området som ikke er koblet til en beboer, besøkende eller andre som er naturlig plassert i politiets massive kartlegging.

Drapsetterforskerne har tidligere offentliggjort fantomtegninger av personer som ikke hadde meldt seg, men er nå i kontakt med folk som trolig er personene på tegningene - og som etter alt å dømme kan sjekkes ut av saken.

- Det er så langt ikke noe som tyder på at vi sitter på en tegning av noen gjerningsperson, sier politiinspektøren til Dagbladet.no.

Hun vektlegger nå bilene framfor fantomtegningene videre i etterforskningen.

FUNNET AV NABO: Drapsofferet ble funnet lenger inne i garasjeanlegget, der normalt bare beboere skal ha tilgang, mens den åpne gjesteparkeringen ligger like utenfor. Foto: SCANPIX
FUNNET AV NABO: Drapsofferet ble funnet lenger inne i garasjeanlegget, der normalt bare beboere skal ha tilgang, mens den åpne gjesteparkeringen ligger like utenfor. Foto: SCANPIX Vis mer