Mystisk virus sprer seg

Er nå oppdaget i Japan og Thailand.

SPERRET AV: Helsemyndighetene mistenkte først at viruset oppsto på et marked i Wuhan i Kina. Foto: AFP/NTB Scanpix
SPERRET AV: Helsemyndighetene mistenkte først at viruset oppsto på et marked i Wuhan i Kina. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere ble syke med et lungebetennelse-lignende virus i byen Wuhan i Kina. Det ble slått full alarm, da viruset skal ha flere likheter med Sars, men det er utelukket at det dreier seg om viruset som spredde frykt verden rundt på starten av 2000-tallet.

Men det oppdages stadig nye sykdomstilfeller. Nå er det oppdaget tilfeller av viruset i Japan og Thailand, skriver Bloomberg. Det er en kinesisk turist som skal ha tatt med seg viruset til Thailand.

En person har dødd av viruset, mens flere har vært smittet, noen alvorlig syke.

Nøyaktig hva som er årsaken til smitten, er fortsatt ikke kjent, skriver CNN. Alternativene skal være at kvinnen enten har blitt smittet av et dyr på et marked, eller av en annen person.

Likt Sars

Ifølge kanalen er der derimot funnet ut at viruset, av typen coronavirus, har flere likheter med Sars-viruset. Ifølge Bloomberg er hele 70 % av virusene identiske - men det nye er så langt ikke like dødelig.

Men skulle det vise seg at dyr er smittekilden, er sjansen for at flere blir smittet større enn om det smitter via mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer