Mystiske «Bailout Bill» deler ut krisepakker

Gir vanlige amerikanere dollars fra telefonkiosk i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens finansindustrien og bilindustrien i USA mottar krisehjelp i milliardklassen, har et amerikansk selskap besluttet å dele ut krisepakker til vanlige folk.

Fra en telefonkiosk i New York har pengetrengende amerikanere mottatt 100- og 50 dollarsedler fra en mystisk karakter som kaller seg
Bailout Bill.

Mystikken forsvant noe da Bailout Bill viste seg å være sponset av et reklamebyrå, men krisepakkene blir ikke mindre populære av den grunn.

Køen utenfor kiosken var på over 500 meter allerede klokken 7.30 i morges.

- Folk kommer får å få sin egen personlige krisepakke. De har hørt om selskaper som får mangfoldige milliarder i hjelp av myndighetene. Det er på tide at noe av dette drypper ned på vanlige folk, sier talsmann for pakkeinitiativet Jewel Elizabeth.

De eneste kriteriene for å bli tilgodesett med hjelp er at man er over 18, kan identifisere seg og selv møter opp og forteller hvorfor man trenger penger.

- Hundre dollar er topp. Det er til god hjelp, og jeg setter stor pris på det. De gjør en fin jobb: de hjelper folk, hjelper samfunnet og gir noe tilbake, sier Lisa Forsee, en av de heldige mottakerne av 100 dollars.  

Etter å ha vært 2 dager i New York kommer Bailout Bill til Washington D.C., Boston og Philadelphia.

Det er ingen meldinger om liknende initiativ her til lands, men vi kan jo kanskje håpe at norske reklamebyråer vil la seg inspirere?