Mystiske dødsfall blant katter

Veterinærer advarer om mystisk sykdom blant katter i Storbritannia.

MANGE DØDE: Flere katter har mistet livet i Storbritannia den siste tida. Nå prøver veterinærene å finne den konkrete årsaken bak dødsfallene. Illustrasjonsfoto. Foto: Krakenimages.com / Shutterstock / NTB
MANGE DØDE: Flere katter har mistet livet i Storbritannia den siste tida. Nå prøver veterinærene å finne den konkrete årsaken bak dødsfallene. Illustrasjonsfoto. Foto: Krakenimages.com / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Mange katter dør for øyeblikket av en mystisk sykdom i Storbritannia, som veterinærer mener kan være knyttet til kattemat, ifølge The Guardian.

Nå advarer de katteeiere i landet om at det kan være sopp i kattematen, som har ført til flere dødsfall.

Dyrleger rundt om i Storbritannia har sett mange tilfeller av Pancytopeni, en tilstand som fører til nedsatte verdier for alle celletypene i blodet.

De siste månedene er det dokumentert 528 tilfeller, hvor dyrleger har sett tilfeller av pancytopeni hos katter. 63 prosent av tilfellene har endt med dødsfall for de syke kattene.

Det antas at mørketall over dødsfall som følge av kattematen er mye høyere, fordi mange tilfeller ikke rapporteres til veterinærer.

Enkelte partier av Sainsburys hypoallergeniske kattemat, Applaws og AVA ble tilbakekalt av produsenten i midten av juni. Dette førte til en undersøkelse fra RVC og Food Standards Agency (FSA), skriver The Guardian.

RVC og FSA har ennå ikke bekreftet årsaken til dødsfallet, mer enn seks uker etter å ha slått alarm. Lengden på etterforskningen skal ha skapt frustrasjon blant kattematleverandører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer