- Mystiske hackere stjal verdier for seks millioner kroner av en digital lommebok

- Dette er min femte dag uten søvn.

BITCOIN-UTSTYR:  Her ser du en kjede av Bitcoin-blokkere avbildet på Plug and Play-Tech Senter i Sunnyvale, California - 28.oktober i år. Foto: NTB Scanpix / Reuters.
BITCOIN-UTSTYR: Her ser du en kjede av Bitcoin-blokkere avbildet på Plug and Play-Tech Senter i Sunnyvale, California - 28.oktober i år. Foto: NTB Scanpix / Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For få dager siden klarte angivelig flere hackere og stjele 1295 Bitcoins fra Europas største formidler av den digitale valutaen, nemlig Bitcoin Processing Company (BIPS).

Med dagens kurs er det over én million dollar. 1,045,635 dollar, i skrivende stund - for å være mer nøyaktig.

Ifølge The Daily Dot, er dette minst andre gang at en Bitcoin-formidler blir ranet for en sum av denne størrelsen. I oktober skal et BIPS-lignende australsk firma ha blitt ranet for verdier som etter dagens kurs ligger på over svimlende 3,3 millioner dollar.

«Lett angripelig mål» BIPS har selv fortalt sine kunder at de ble ranet. Samtidig går bedriften ut og forteller om sin egen sårbarhet og hevder at BIPS er «et lett angripelig mål for et koordinert angrep».

Firmaet bekrefter også at flere kunder har mistet store mengder digital valuta fra deres konto.

BIPS har fortsatt ikke kommet til bunns i hva som skal ha skjedd, og kan derfor ikke tilby en detaljert forklaring av angrepet, men firmaet har midlertidig suspendert flere «mistenksomme» brukere fra å gjøre betalingstransaksjoner og overføringer, til denne saken er løst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer