Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mystiske hackere stjal verdier for seks millioner kroner av en digital lommebok

- Dette er min femte dag uten søvn.

 BITCOIN-UTSTYR:  Her ser du en kjede av Bitcoin-blokkere avbildet på Plug and Play-Tech Senter i Sunnyvale, California - 28.oktober i år. Foto: NTB Scanpix / Reuters.
BITCOIN-UTSTYR: Her ser du en kjede av Bitcoin-blokkere avbildet på Plug and Play-Tech Senter i Sunnyvale, California - 28.oktober i år. Foto: NTB Scanpix / Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For få dager siden klarte angivelig flere hackere og stjele 1295 Bitcoins fra Europas største formidler av den digitale valutaen, nemlig Bitcoin Processing Company (BIPS).

Med dagens kurs er det over én million dollar. 1,045,635 dollar, i skrivende stund - for å være mer nøyaktig.

Ifølge The Daily Dot, er dette minst andre gang at en Bitcoin-formidler blir ranet for en sum av denne størrelsen. I oktober skal et BIPS-lignende australsk firma ha blitt ranet for verdier som etter dagens kurs ligger på over svimlende 3,3 millioner dollar.

«Lett angripelig mål» BIPS har selv fortalt sine kunder at de ble ranet. Samtidig går bedriften ut og forteller om sin egen sårbarhet og hevder at BIPS er «et lett angripelig mål for et koordinert angrep».

Firmaet bekrefter også at flere kunder har mistet store mengder digital valuta fra deres konto.

BIPS har fortsatt ikke kommet til bunns i hva som skal ha skjedd, og kan derfor ikke tilby en detaljert forklaring av angrepet, men firmaet har midlertidig suspendert flere «mistenksomme» brukere fra å gjøre betalingstransaksjoner og overføringer, til denne saken er løst.

Flere BIPS-kunder har for øvrig meldt om at de ønsker å samle seg for å gå til et eventuelt søksmål mot betalingsformidleren, skriver The Daily Dot.

Ingen søvn Grunnleggeren bak BIPS, Kris Henriksen, bekrefter at det ble gjort flere gigantiske overføringer fra forskjellige BIP-kontoer til ukjente digitale lommebøker, som er ekstremt vanskelig å spore opp.

Kris Henriksen forteller nå til nettavisa at denne situasjonen preger ham.

- Dette er min femte dagen uten søvn, sier Kris til The Daily Dot.

Dagbladet har ved en rekke tilfeller tidligere omtalt den meget spesielle digitale valutaen Bitcoin.

Bitcoin-bråket Det har vært mye blest om Bitcoin-valutaen siden den ble lansert i 2009 av Satoshi Nakamoto.

FBI hevder at det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet og landets Securities and Exchange Commission (SEC) ønsker å sette folk i fengsel dersom de har brukt Bitcoin i ulike pyramidespill, skriver Hegnar.

Noen Bitcoin-entusiaster hevder hardnakket at det ikke er en valuta og at det amerikanske finanstilsynet ikke kan straffeforfølge ham.

En domstol i Texas hørte ikke på det og slo nylig fast at Bitcoin er å anse som ekte penger. Dermed er det ønskelig å regulere bruken og åpenheten på en helt annen måte enn hva som har vært tilfelle til nå.

 MYE BLEST:  Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.
MYE BLEST: Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!