Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystiske Kennedy-dokumenter funnet i Dallas

Papirer fra statsadvokat dukket opp 44 år etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bunke gamle og mystiske dokumenter som omtaler drapet på president John F. Kennedy, er oppdaget i en gammel safe i Dallas.

Blant papirene er det funnet en utskrift av det som skal være en samtale mellom presidentens attentatmann Lee Harvey Oswald og Oswalds attentatmann Jack Ruby, skriver avisa Dallas Morning News.

Dokumentene kan dermed gi konspirasjonsteoretikere og personer som tilbakeviser den offisielle versjonen om at Lee Harvey Oswald handlet alene da Kennedy ble drept 22. november 1963, nytt vann på mølla.

Men myndighetene i Dallas mener det mest sannsynlig dreier seg om et uferdig filmmanus skrevet av daværende statsadvokat Henry Wade.

Mafia-motiv?

Ifølge statsadvokat Craig Watkins omhandler utskriften en samtale mellom Oswald og Ruby der de to snakker om å drepe John F. Kennedy for å sette en stopper for justisminister Robert Kennedys kamp mot amerikansk mafiavirksomhet.

De gamle papirene er funnet i en safe i et rettslokale i Dallas. Ansatte ved domstolen har i tillegg funnet personlige brev sendt av statsadvokat Wade, som ledet aktoratet i saken mot Ruby, og offisielle protokoller fra rettsoppgjøret mot Ruby.

Ruby skjøt Oswald to dager etter drapet på president Kennedy.

 SKUDDENE HAR FALT:  En sikkerhetsvakt og Jacqueline Kennedy lener seg over president John F. Kennedy i Dallas 22. november 1963. Arkivfoto: Ike Altgens, AP/Scanpix.
SKUDDENE HAR FALT: En sikkerhetsvakt og Jacqueline Kennedy lener seg over president John F. Kennedy i Dallas 22. november 1963. Arkivfoto: Ike Altgens, AP/Scanpix. Vis mer

Filmmanus?

Dallas Morning News skriver at man antar utskriften av samtalen mellom Oswald og Ruby kun er en del av et filmmanus som statsadvokat Wade jobbet med.

Utskriften ligner en lignende protokoll som i sin tid ble lagt fram for Warren-kommisjonen, som etterforsket drapet på Kennedy. Kommisjonen slo fast at utskriften, som i dette tilfellet var av en samtale mellom Oswald og Ruby om å drepe Texas-guvernør John Connally, var uekte. (NTB-Reuters-AP).

DREPTE ALENE? Lee Harvey Osvald ble pågrepet rett etter drapet på president John F. Kennedy 22. november 1963. To dager etter ble han selv skutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media