Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystiske lapper på T-banen: - Du fortjener å ha det bra

Håndskrevne lapper har skapt et «sosialt medium» på gamlemåten i Oslo.

ANONYM GLEDESSPREDER: En anonym gledesspreder har valgt å spre sitt positive budskap på en måte som før kanskje var tradisjonell, men som i dag er helt utradisjonell. Istedenfor å skrive en status på Facebook, skriver personen håndskrevne lapper og legger dem på setene i T-banevogner i Oslo. Foto:Privat/Dagbladet
ANONYM GLEDESSPREDER: En anonym gledesspreder har valgt å spre sitt positive budskap på en måte som før kanskje var tradisjonell, men som i dag er helt utradisjonell. Istedenfor å skrive en status på Facebook, skriver personen håndskrevne lapper og legger dem på setene i T-banevogner i Oslo. Foto:Privat/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Glem Facebook-statuser og kommentarfelt. Den anonyme gledessprederen på T-banen i Oslo tar i bruk penn og papir når hun eller han sprer sitt universale budskap med folket.

Mystiske håndskrevne lapper med et budskap om å tro på seg selv er nemlig å finne på setene i hovedstadens T-banevogner.

Nå har den anonyme gledessprederen skapt et aldri så lite «sosialt medium» på T-banen. Folk finner lappen, får seg et smil i hverdagen og legger lappen igjen på et annet sete så nestemann kan få se det håndskrevne budskapet.

Selv om gledessprederen har valgt å spre budskapet på gamlemåten, har også lappene funnet veien til sosiale medier. Det etter at personlig trener og T-banefører Helene Drage delte et bilde av lappen hun fant på Facebook i går.

- Du er bra nok som du er Helene Drage, kanskje mest kjent som personlig trener og helse- og livsstilsblogger, jobber også som T-banefører i Oslo.

Da hun hadde parkert vogna for kvelden på Sognsvann, tok hun sin vanlige tur gjennom vognene.

Det var da hun fant den mystiske lappen med det flotte budskapet:

«Kjære deg som finner lappen!

Aldri glem at du er verdifull, unik og bra nok som du er. Aldri mist troen på deg selv, du har styrken i deg til å klare alt du vil.
 
Du fortjener å ha det bra.

Ha en fortsatt fin dag :-)»

Da Helene fant lappen etter en lang arbeidsdag ble hun veldig glad, tok et bilde av lappen, og la den igjen på setet.

SÅ KULT: Svein-Tore Lien fant den samme lappen tilbake i september 2014. Han håper budskapet kan sirkulere lenge. Foto: Skjermdump Facebook/Dagbladet
SÅ KULT: Svein-Tore Lien fant den samme lappen tilbake i september 2014. Han håper budskapet kan sirkulere lenge. Foto: Skjermdump Facebook/Dagbladet Vis mer

- Jeg la den igjen sånn at det gode budskapet kan spres videre, sier Drage.

- Treffer en nerve Man er i dag vant til å se slike budskap på sosiale medier, men Drage mener at en håndskreven lapp i større grad gjør at folk tar budskapet til seg.

- At noen sprer sånne typer budskap, med tanke på det utseendepresset og kroppspresset som er i dag, er utrolig flott. Veldig mange er opphengt i utseendet sitt og føler seg ikke bra nok. Jeg tror denne lappen treffer en nerve hos folk, sier Drage, som selv har opplevd netthets på sin blogg.

Selv har hun gått ned over 60 kilo ved endre på livsstilen, og hun har blogget seg gjennom vekttapet. I kommentarfeltene kan det ofte komme stygge kommentarer fra anonyme «nettroll», sier Drage.

- Det er jo veldig utradisjonelt i dag å skrive sånne lapper når vi har alle de sosiale mediene. Jeg tror at sånne ensidige positive budskap, uten at noen kan skrive stygge kommentarer i kommentarfeltet er viktige, mener Drage.

- Magisk og spennende At personen er anonym, synes Drage er magisk og spennende.

- Dette er tydeligvis en person som har lyst til å spre et godt budskap og gi andre et smil og en bedre hverdag. Det er nok en spesiell person, og det et positivt ment, sier Drage, som håper at lappen finner veien til mange flere.

- Jeg tror absolutt at flere burde tenke mer på å være snille mot dem rundt seg, sier Drage, som hadde likt å vite hvem den anonyme gledessprederen er.

- Det hadde vært moro å vite hvem som har skrevet dem, men det er også litt spennende og magisk at personen er anonym, sier Drage.

LA DEN IGJEN: Beate Engelund Gavem fant lappen på T-banen hun også. Hun syntes det var utrolig hyggelig å finne den. Hun la også lappen igjen på et annet sete, slik at budskapet kunne spres videre. Foto: Skjerdump Facebook/Dagbladet
LA DEN IGJEN: Beate Engelund Gavem fant lappen på T-banen hun også. Hun syntes det var utrolig hyggelig å finne den. Hun la også lappen igjen på et annet sete, slik at budskapet kunne spres videre. Foto: Skjerdump Facebook/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!