Mystiske menn søkte arbeid hos Breivik

Flere vitner som har observert ukjente menn på bombegården kan ha sett polakker på jakt etter arbeid.

REKONSTRUKSJON:  Et vitne mener å ha sett to personer og en bil ved innkjøringen til Breiviks gård rundt midnatt to dager før terrorangrepene. Bildet er fra en rekonstruksjon politiet gjorde sammen med vitnet i august.
REKONSTRUKSJON: Et vitne mener å ha sett to personer og en bil ved innkjøringen til Breiviks gård rundt midnatt to dager før terrorangrepene. Bildet er fra en rekonstruksjon politiet gjorde sammen med vitnet i august. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tida etter 22. juli var politiet svært opptatt av tips om personer som hadde besøkt Anders Behring Breivik på Vålstua gård på Åsta.

Her bodde Breivik mens han lagde den 950 kilo tunge kunstgjødselbomben han sprengte i regjeringskvartalet. Politiet kartla besøkene på gården for å avdekke eller utelukke at Breivik fikk hjelp til dette.

Flere vitner har fortalt om mistenkelige besøk på gården. Blant annet skal flere ha sett menn de ikke kjenner fra lokalmiljøet som har besøkt gården i bil.

Polakker En av disse var naboene Anne Pedersen. Til TV2 fortalte hun  om flere karer som sto ved grinnen inn til bombegården i sommeren 2011.

- Jeg kjørte forbi og så at en bil stod parkert. Da var det en fire—fem karer rundt bilen. Da tenkte jeg for meg selv at jeg er glad jeg ikke har sånne venner. Det var store, kraftige karer som så morske ut, sa hun til TV 2.

Nå viser det seg at de mystiske mennene kan ha vært arbeidssøkende polakker.    

Til politiet har Breivik fortalt at han ble oppsøkt på gården av tre polakker som kom kjørende i en varebil og spurte etter arbeid.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer