Mystiske Zoo-dødsfall

Først trodde politiet det var en seriedyremorder i staben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Brasil etterforsker en rekke plutselige dødsfall i dyrehagen i Sao Paulo.

Tre sjimpanser, tre tapirer, tre kameler og en elefant er funnet døde mellom 24.januar og 6. februar.

- Det ser ut til å være unaturlige dødsfall. Disse dyrene døde alle helt plutselig, sa Antonio Carlos Silveira ved politiets laboratorier i Sao Paulo.

Dyrehagen er en av verdens største og har en stab på 370 ansatte. Politiet spekulerte først på om det var en seriemorder blant staben, ifølge Ananova. Etter hvert har andre mulige årsaker til dødsfallene kommet opp i dagen.

- Eksperter fra politiet fant tirsdag spor etter tre forskjellige typer rottegift i burene til de døde dyrene. Nå sammenlikner vi disse sporene med dyrenes innvoller, og giften som er brukt i 300 rottefeller som er satt ut i hele dyrehagen, sa Silveira.

Men hvordan har så rottegiften forflyttet seg til burene? Jo, ifølge politiet kan rottene, før de selv har lagt på røret, ha spredd små mengder av giften gjennom egen avføring.

Hvis denne teorien stemmer, gjenstår det likevel et mysterium. Dyrehagens biolog Fatima Roberti, sa at obduksjonene av de ti dyrene også viste spor av natriumfluoroacetat - en dødelig gift som er forbudt i Brasil.

Staben holder nå oppsyn med dyrehagens 3200 dyr 24 timer i døgnet, i håp om å fakke en eventuell seriedyremorder.

<B>TAPIR:</B> Dette er en slektning av Tapirene som døde i Brasil. Den holder til i en dyrehage i Ungarn og er forhåpentligvis sprek og oppegående.