Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myten om presidentkandidaten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå som Ron Paul er blitt et politisk internett-fenomen, og tilbedt av internett-junkies verden over, er det sikkert enkelt for hobby-analytikere å finne enkle forklaringer for hans popularitet.

En typisk forklaring er at han er sterk motstander av Irak-krigen. Men er ikke demokratenes Gravel og Dennis Kucinich også sterke motstandere av Irak-krigen? Hvorfor har ikke de fått samme oppslutning og kultus?

Virkligheten tilsier at Irak-krigen bare er en av mange steiner som utgjør steinhaugen. Ron Pauls politikk appellerer til enkeltindividet og hans næmest prikkfrie rulleblad er med på å understøtte hans meninger.

Mannens rulleblad er ganske imponerende med tanke på alle lobbygruppene i Washington:

He has never voted to raise taxes.

He has never voted for an unbalanced budget.

He has never voted for a federal restriction on gun ownership.

He has never voted to raise congressional pay.

He has never taken a government-paid junket.

He has never voted to increase the power of the executive branch.

He voted against the Patriot Act.

He voted against regulating the Internet.

He voted against the Iraq war.

Hans rulleblad er en av hovedgrunnene til at han får støtte fra alt fra anti-zionister, anarkister, tradisjonelle konservative, grunnlovsfanatikere, libertianere, liberalister , individualister, våpenfetisj-eiere og endog sosialister.

En del tradsjonelle konservative er trøtt og lei av de neokonservative krefter (populært kalt haukene) i den konservative leiren og regjeringen som følger linjene til den neokonsvertive think-tank A new American Century, som støtter opp om stor offentlig forbruk for å finansiere en meget dyr utenrikspolitikk. De mener at neokonservatismen er "big spenders", og ikke holder seg til grunnlovensskribentenes tanker om ikke-interversjon og drar USA inn i konflikter i andre verdensdeler og land.

Libertianerne/kollektanarkistene føler at Ron Paul har rett når han går hardt ut mot "Patriot Act" som de mener begrenser individets rettigheter og gir rom for utstrakt overvåkning uten en nøytral domstols godkjennelse.

De nevnte grupper deler også en del fellestrekk som er gjeldende for Ron Pauls utenrikspolitikk. Ron Paul har gått hardt ut mot AIPAC og kristenzionistenes innflytelse på USAs midtøstenpolitikk og vill frata Isreal all militærog økonomisk subsidiering. han vill også fjerne subsidieringen av diktayturene egypt, saudi-arabia etc, og avslutte USAs verdensomspennende kolleksjon av militære baser.

Men det den sterkeste fellefaktoren som samler alle de ulike grupperinger av Ron Paul-fans er påstandene om sentralbankens politikk og den føderale inntektsbeskatningen, som Ron Paul anser som grunnlovsstridig og skadelig.

Ingen andre politikere i Washington enn presidenten John F Kenndy og presidentkandidat Huey Long (som begge ble drept) har utøvd en nedleggelsestrussel mot FED - USAs sentralbank.

Ron Paul seiler opp som en årelang krass kritiker av FED som har monopolet på USAs pengepolitikk, og mener at monopolbanken ble opprettet av en sammensvergelse bestående av en rekke kjente Industritycooner, som Rockefeller i perioden under Wilson-presidentskapet.

Påstandene er at de ønsker seg den føderale inntektsskatten og kontroll over seddelpressen for å skape til seg etterspurt tilgjengelig kapital for å kunne overta det meste av USAs industirer, eiendommer etc. den pengepolitiske monopol og kontrollen ville også kunne tjene eiernes særinteresser og gi muligheten til en seddelpresseutøvelse som kunne gi en gunstig valutapolitikk.

De hevder at skadevirkningen er at banken skaper valuttainnflasjon, og utvanner folks sparepenger og trykker penger "ut fra luft".

Ron Paul hevder også at USAs utenrikspolitikk og lån fra Kina er en av grunnene til at gullstandarden ble fjernet. Gullbackingen av den internasjonale dollar ble fjernet av Nixon under Vietnamkrigen, da statene presset ut svært mye penger for å betale krigen.

Det er derfor mange grunner til at Ron Paul får så stor interesse og mange hardbarkede fans, og fra så mange ulike politiske miljøer. Alt dreier seg ikke om Irak...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media