Mytene om terroristen står for fall

Få er islamske fundamentalister, ifølge britisk etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britisk etterretning finner få om noen fellestrekk hos dem som ender opp som terrorister, går det fram av en hemmeligstemplet rapport.

Sikkerhetstjenesten MI5 har gransket bakgrunnen til flere hundre kjente og antatte britiske ekstremister og terrorister, og slår fast at det ikke lar seg gjøre å utarbeide noen generell profil på dem, skriver The Guardian.

MI5-rapporten knuser flere myter om hvem som ender opp som terrorister, og konkluderer blant annet med at kun et fåtall av dem er islamistiske fundamentalister.

Vel så mange betegnes som religiøse noviser, og flere har misbrukt narkotika, drukket alkohol og besøkt prostituerte.Familiefedre Det er ikke mange ulovlige innvandrere blant dem som ender opp som terrorister, og det er samtidig stor sannsynlighet for at de som er over 30 år gamle, er familiemenn med ektefelle og barn.

Dette slår beina under myten om at mange er unge og seksuelt frustrerte menn, som har latt seg lokke i martyrdøden med løfter om ubegrenset tilgang til jomfruer i paradis.

Den britiske sikkerhetstjenesten toner videre ned den rollen som ytterliggående imamer er tillagt, og mener at de i mye mindre grad enn tidligere bidrar til å radikalisere unge muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer