Giske vraket

- Myteomspunnet trønderkultur i Ap

Kvinnenettverkets leder Anette Trettebergstuen forteller hvorfor tre kvinner til slutt måtte rydde opp.

FRYKTKULTUR: Historiene om ukultur i Trøndelag Ap viser at det ikke har vært trygt å varsle i Ap, mener leder av partiets kvinnenettverk, Anette Trettebergstuen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRYKTKULTUR: Historiene om ukultur i Trøndelag Ap viser at det ikke har vært trygt å varsle i Ap, mener leder av partiets kvinnenettverk, Anette Trettebergstuen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De historiene som har kommet fram denne uka fra Trøndelag, viser at det ikke har vært trygt å varsle. Man har ikke varslet, fordi man har vært redd for sanksjoner. De som har varslet har heller ikke følt seg godt ivaretatt, navn er blitt lekket til pressen, og det må vi bare få slutt på, sier Anette Trettebergstuen i podden «Rett På».

- Hvorfor har det ikke vært ryddet opp tidligere? Historiene har jo gått lenge?

- Ja, det har vært en myteomspunnen trønderkultur i Ap, en helt spesiell greie, med mye maktkamp. De som blir utsatt for maktmisbruk og trakassering blir kanskje usikre, redde og føler de har mye å tape.

- Bedre sent enn aldri

Flere i Ap har det siste døgnet beskrevet en fryktkultur. Tidligere generalsekretær i AUF, Tonje Brenna, er en av dem som advarer mot å spekulere i hvorfor partifeller ikke har sagt fra før. På Facebook skriver hun: «I en kultur som den som beskrives, ligger en fryktkultur. Frykt for straff, utfrysing, at makt forsvinner og at du ikke få gjøre det du har mest lyst til; bruke engasjementet ditt til å endre verden.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer