Krigen i Ukraina

- Mytterier i russiske styrker

Britisk etterretning hevder at det er interne stridigheter blant de russiske styrkene. Samtidig mener de at russerne vil fortsette å rykke framover.

- MYTTERI: Ifølge britisk etterretning skal det foregå mytteri blant enkelte russiske styrker. Foto: Maximilian Clarke / SOPA Images / Shutterstock / NTB
- MYTTERI: Ifølge britisk etterretning skal det foregå mytteri blant enkelte russiske styrker. Foto: Maximilian Clarke / SOPA Images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Russland har sannsynligvis lidd ødeleggende tap blant sine lavere og mellomrangerte offiserer.

Det skriver britisk etterretning i sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina.

- Sannsynligvis vil brigade- og bataljonssjefer sørge for at de russiske styrkene fortsetter å rykke framover, under stor risiko for flere tap. Årsaken til dette er at de er ilagt et kompromissløst ansvarsnivå når det gjelder hva styrkene deres utretter på slagmarken.

De britiske myndighetene mener at dette tapet sannsynligvis vil forverre de pågående problemene med å modernisere tilnærmingen sin til kontroll over situasjonen.

- Vi har også fått flere troverdige rapporter om at det er pågått mytterier blant enkelte styrker. Mangel på erfaring og troverdige ledere vil sannsynligvis føre til en nedgang i moralen og fortsatt dårlig disiplin, skriver britene i etterretningsrapporten.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer