SKUTT OG DREPT: Fem terrorister ble skutt og drept under et terrorangrep i byen Cambrils i går. Det skal ha være én politimann som drepte alle fem. En av de drepte skal være sjåføren som kjørte inn i en folkemengde på La Rambla noen timer tidligere. Foto: EPA / NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Fem terrorister ble skutt og drept under et terrorangrep i byen Cambrils i går. Det skal ha være én politimann som drepte alle fem. En av de drepte skal være sjåføren som kjørte inn i en folkemengde på La Rambla noen timer tidligere. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Terror i Barcelona:

Én av de døde terroristene skal være sjåføren av varebilen

De fem terroristene som er drept, ble drept av samme politimann, opplyser politiet. Fire personer er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: El Pais melder fredag kveld at sjåføren skal være en av de drepte. Politiet etterforsker dette, men har så langt ikke bekreftet det.

(Dagbladet): Politiet i Catalonia opplyser fredag ettermiddag at en av de fem terroristene som ble drept etter et andre angrep i Spania i går, kan ha vært sjåføren av varebilen som kjørte full fart inn i en folkemengde på La Rambla i Barcelona i går. Det skriver SkyNews.

13 mennesker ble drept og over 130 skal være skadd etter terrorangrepet.

På spørsmål om sjåføren var en av de drepte, svarte Josep Lluis Trapero i politiet følgende:

DETTE VET VI: Torsdag ettermiddag pløyde en bil inn i en folkemengde i Barcelona. Flere mennesker er bekreftet døde, og minst hundre er skadd. Natt til fredag slo politiet til mot et antatt terrorangrep i Cambrils, litt utenfor Barcelona. Fem personer med falske bombebelter ble drept av politiet. Sjåføren av varebilen er fortsatt på frifot. Video: ... Vis mer

- Etterforskingen peker i den retningen.

Det skal være ledetråder som peker på dette, men det skal foreløpig ikke foreligge noen konkrete beviser på dette.

Tre av de totalt fem drepte terroristene har så langt blitt identifisert.

Store politistyrker har søkt etter sjåføren av varebilen siden angrepet skjedde rundt kokka fem torsdag ettermiddag. Varebilen kjørte om lag 600 meter opp den travle hovedgata La Rambla, før den ble forlatt. Sjåføren rømte fra stedet til fots.

Politimann drepte fem

Politiet opplyser også at det var én politimann som drepte alle de fem terroristene, skriver nyhetsbyrået AP.

Trapero ved politiet i regionen fortalte i dag at «det ikke var enkelt» for politimannen som var involvert i skuddepisoden.

Totalt fem mistenke ble drept etter angrepet som utspilte seg i byen Cambrils. En bil kjørte inn i en folkemengde og drepte en kvinne, og skadde flere.

Ingen med terror-bakgrunn

VITNE: Et vitne filmet kaoset på La Rambla etter at en bil kjørte inn i folkemengden. - Barn og mødre er drept, sier han til kameraet. Video via CNN Vis mer

Fire personer er pågrepet i forbindelse med terrorhendelsene i Spania i går. Det bekrefter det katalanske politiet på Twitter.

En politimann opplyser at ingen av de pågrepne skal ha vært tilknyttet terrorhendelser tidligere. Tre av dem som er pågrepet er fra Marokko og én fra Spania.

Angrepene har ifølge politiet vært planlagt en stund, fra byen Alcanar.

Dagbladet kommer med mer.