Én av de siktede i den store narkosaken er tidligere dømt for å ha skutt tre personer i Oslo sentrum

Ble dømt til 9 års fengsel i 2011. Nå er han siktet for narkotikalovbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste av dem som nå er siktet for narkotikalovbrudd etter politiets storstilte narkoaksjon på Østlandet er tidligere straffedømt. Politiet vil nå etterforske om dette er en gjeng som har drevet med organisert kriminalitet, opplyser politiadvokat Line Presthus overfor Dagbladet.

- Noen er godt kjent fra tidligere, men det er også personer som ikke er det. Vi mistenker at de driver med ulike former for kriminalitet, sier Presthus til Dagbladet.

Skjøt tre personer I februar 2009 skal en av de siktede i den pågående narkoetterforskningen, som har hatt en nær tilknytning til gjengmiljøet i Oslo, forsøkt å drepe tre personer utenfor et utested i Oslo sentrum. Med en rekke mennesker til stede, avfyrte han flere skudd mot tre personer.

Det ene personen ble skutt i hovedpulsåra og fikk livstruende skader. Den andre ble skutt i høyre underarm. Den tredje ble skutt i venstre legg. Ingen av personene mistet livet.

Bakgrunnen for skyteepisoden var en krangel mellom to grupperinger som hadde vært inne på utestedet samme kvelden som skuddene ble avfyrt. Det hadde vært et hip-hop-arrangement på utestedet, og ved stengetid utviklet det seg en slåsskamp i garderobekøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.