I 
FEIL SKUDDKAMMER: &nbsp;Den kula av kaliber .45 stoppet i kammeret på våpenet til ransmannen, motsatt vei.<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">&nbsp;Foto: Aurora Police Department/AP/NTB Scanpix.</span>
I  FEIL SKUDDKAMMER:  Den kula av kaliber .45 stoppet i kammeret på våpenet til ransmannen, motsatt vei. Foto: Aurora Police Department/AP/NTB Scanpix.Vis mer

-Én av en milliards sjanse for at denne kula havnet her

Politiskudd i Colorado traff munningen på ranerens pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sykmeldte politimannen i sivile klær ble forsøkt ranet av to menn da han skulle inn i bilen sin på en parkeringsplass i Denver-forstaden Aurora i Colorado.

Jose Marquez, som selv ble skutt i skuldra i januar i år på en annen parkeringsplass i den amerikanske delstaten, løsnet skudd mot den ene ransmannen som viste fram håndvåpen.

Den ene angriperen med våpen ble truffet i beinet, skadd og pågrepet. Den andre stakk av fra åstedet.

Ifølge politimannens forklaring dro begge ransmannene fram våpen og løsnet skudd.

Nå har statsadvokaten i Arapohoe county avgjort at den sivile politimannen reagerte i selvforsvar og ikke opptrådte i strid med vedtektene for politifolk.

Men etterforskningen etter skyteepisoden avdekket også at ett av skuddene fra den sivile politimannens våpen tok en så sjelden bane at politiets talsmann kaller episoden for «en av en milliard», ifølge lokalavisa Aurora Sentenial.

Det er sannsynlig at talsmannen har sagt det høyeste tallet han har kommet på i farta.

Sammenlignet med mer eksakt matematikk, er det nesten 200 ganger lettere å få sju rette i lotto hos Norsk Tipping enn å kopiere skytingen i Colorado.

Større kaliber

En av kulene fra politimannens våpen traff munningen til ranerens pistol og fulgte løpet motsatt vei til den stoppet i skuddkammeret.

Den ene sjansen av en milliard var muligens beregningen for at «bare» det skulle skje.

Men i tillegg hadde politimannens våpen større kuler enn ransmannens pistol og løp: .45 mot .40-kaliber.

Statistikk tilbake til 2012 viser at om lag 400 mennesker i året blir drept av skudd fra politivåpen.