Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona-kartet:

Én av fem mistenker smitte

Dagbladets selvrapporteringstjeneste med oppsiktsvekkende tall.

80.000 HAR BIDRATT: Coronakartet viser hvordan det står til med Norge. Bidra gjerne du også! Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
80.000 HAR BIDRATT: Coronakartet viser hvordan det står til med Norge. Bidra gjerne du også! Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Onsdag lanserte Dagbladet coronakartet; en tjeneste som lar alle nordmenn rapportere inn sin egen situasjon under den pågående pandemien, enten man er frisk, syk, i karantene, på hjemmekontor, hjemme med barn eller hva det måtte være.

Per lørdag morgen har 94 000 nordmenn avgitt sin egenrapport på coronakartet, og ganske oppsiktsvekkende er at hele 17.176 av dem mistenker at de er smittet av coronaviruset. Det er en andel på 18,5 prosent, eller da ganske nært én av fem.

Omtrent like mange oppgir at de er i karantene. Det må man være om man har kommet hjem fra utlandet eller har hatt nærkontakt med en som har fått påvist Covid-19-viruset. I tillegg har mange kommuner lokale karanteneregler som er strengere enn de nasjonale.

Videre melder 40 prosent at de har hjemmekontor, og av dem igjen er det 40 prosent som har barn hjemme samtidig, som jo kan by på litt ekstra utfordringer.

Viktige tall

Myndighetenes statistikk over smittede er mangelfull da bare et fåtall testes. Hvor mange som sitter coronafast hjemme i Norge av ulike årsaker, vet vi ikke.

Det er én av grunnene til at vi har laget coronakartet. Målet med selvrapporteringen er å få en oversikt over hvordan coronautbruddet påvirker Norge.

Kartet baserer seg på altså på anonym egenrapportering, med de utfordringene og feilmarginer det bringer med seg. Vi håper likevel dette kan gi våre lesere et svært interessant tidsbilde av den historiske og utfordrende situasjonen Norge nå befinner seg i.

Hjelp oss å kartlegge Norge!

Vi håper også du vil hjelpe oss å kartlegge Norge, enten du er frisk eller syk, drar på jobb eller jobber hjemmefra, er satt i karantene eller hva det måtte være.

Du fyller enkelt ut skjemaet på coronakartet og sender inn. Registreringen er anonym. Når du har fylt ut skjemaet, genereres det en kode som du kan ta vare på, slik at du eventuelt kan oppdatere statusen din dersom den endrer seg. Om du vil kan du også få tilsendt denne koden på e-post.

E-posten din knyttes ikke opp mot denne koden eller noe av det du har delt med oss, så er det påpekt.

Selvsagt er du også invitert til å kikke rundt på coronakartet, enten du vil sjekke din egen kommune, nabokommunen, kommunen du har hytte i eller de største byene.

Hele Norges coronakart