NAV-STØTTE:  En ny analyse viser at det er 23 00 arbeidsledige som ikke får støtte fra Nav. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
NAV-STØTTE: En ny analyse viser at det er 23 00 arbeidsledige som ikke får støtte fra Nav. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.Vis mer

Én av fire arbeidsledige får ikke Nav-støtte

Det viser en analyse av ledighetstall for årene 2010-2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at rundt 23.000 arbeidsledige ikke belaster Arbeids- og velferdsetatens budsjetter på noen som helst måte, skriver Dagsavisen.

- Det er en myte at det norske velferdssamfunnet dekker alle fullt ut. En betydelig andel av de ledige finansierer livsoppholdet sitt på andre måter, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til avisen.

Navs analyse tar utgangspunkt i bruttoarbeidsledigheten - alle som er helt ledige og de som deltar i arbeidsrettede tiltak. I dag er rundt 75.000 helt ledige og snaut 17.000 på tiltak.

Analysen viser også at bare halvparten av de ledige får dagpenger og færre enn hver tiende mottar sosialhjelp. I 2012 fikk 4 prosent av ledige fra EØS-land og 13 prosent av dem fra land utenfor EØS, sosialhjelp. For ledige som er født i Norge, er tallet 9 prosent.

(NTB)