RASER: En kartlegging NRK har gjennomført, viser at 26 av de 116 delegatene ikke vil oppgi hva de stemte i den betente saken. Det får statsviter Frank Aarebrot til å reagere.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RASER: En kartlegging NRK har gjennomført, viser at 26 av de 116 delegatene ikke vil oppgi hva de stemte i den betente saken. Det får statsviter Frank Aarebrot til å reagere. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Én av fire på Kirkemøtet vil ikke si om de var for eller imot homovielse

- Det er feigt, sier Frank Aarebrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er utfordrende for kirkedemokratiet at nesten en firedel av representantene på Kirkemøtet ikke vil si hva de stemte i den kontroversielle homosaken.

Kirkemøtet vedtok med et knapt flertall at Den norske kirke fortsatt vil nekte homofile par å gifte seg i kirkene rundt om i landet.

En kartlegging NRK har gjennomført, viser at 26 av de 116 delegatene ikke vil oppgi hva de stemte i den betente saken. Det får statsviter Frank Aarebrot til å reagere.

- Det er feigt, og det viser en total mangel på mot, sier han til NRK og påpeker at velgerne i kirkevalget har rett til å få vite hva deres representanter har stemt i slike saker.

Statsminister Erna Solberg er enig, og mener det må være åpenhet rundt slike spørsmål.

- Når de inviterer oss som er medlemmer av Kirken til å stemme, så vil man faktisk vite hva de man stemmer på mener om helt sentrale spørsmål, sier statsministeren.

(NTB)