FYLLA FÅR SKYLDA:  Hele 25 prosent av russiske menn dør får de fyller 55 år. For høyt inntak av vodka får mye av skylda, ifølge en undersøkelse som nå presenteres i anerkjente Lancet. Arkivfoto: Alexei Sazonov / Ap / Scanpix
FYLLA FÅR SKYLDA: Hele 25 prosent av russiske menn dør får de fyller 55 år. For høyt inntak av vodka får mye av skylda, ifølge en undersøkelse som nå presenteres i anerkjente Lancet. Arkivfoto: Alexei Sazonov / Ap / ScanpixVis mer

Én av fire russiske menn dør før de fyller 55 år

Vodkaen får skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 25 prosent av russiske menn dør før de fyller 55 år, viser en studie som nå er publisert i The Lancet. De fleste dødsfallene skyldes for høyt alkoholinntak, og da særlig vodka, melder BBC.

Til sammenligning er tallet i Storbritannia sju prosent.

Leversykdom og alkoholforgiftning oppgis som årsaker til dødsfallene. I tillegg dør mange i ulykker eller etter å ha havnet i slagsmål.

Det er forskere fra det russiske kreftsenteret i Moskva, Oxford University i Storbritannia og Det internasjonale byrået for kreftforskning IARC i Verdens helseorganisasjon som har utført forskningen.

Drikkemønsteret til 151.000 voksne personer i tre forskjellige russiske byer ble kartlagt i undersøkelsen, som pågikk i opptil 10 år. 8.000 av personene som deltok i undersøkelsen døde i løpet av forskningsperioden.

(NTB)