Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én av Pussy Riot-punkerne settes fri

Dommen på to års fengsel mot de to øvrige bandmedlemmene opprettholdes.

LØSLATES:  Jekaterina Samutsevitsj, (i midten) løslates, mens dommene mot Maria Aljokhina (til venstre) og Nadezjda Tolokonnikova opprettholdes. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/NTB Scanpix
LØSLATES: Jekaterina Samutsevitsj, (i midten) løslates, mens dommene mot Maria Aljokhina (til venstre) og Nadezjda Tolokonnikova opprettholdes. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ene av de tre medlemmer av den russiske punkrockgruppen Pussy Riot settes fri, mens dommen på to års fengsel mot de to øvrige bandmedlemmene opprettholdes.

Det ble klart etter at de tre fikk sine anker behandlet ved en domstol i Moskva onsdag.

For Maria Aljokhina (24) og Nadezjda Tolokonnikova (22) ble dommen på to års fengsel opprettholdt, mens dommen mot Jekaterina Samutsevitsj (30) ble gjort betinget.

Samutsevitsj løslates fordi hun ble kastet ut av katedralens vakter før hun fikk deltatt i opptredenen, ifølge AP.

- Ikke kriminell Alle tre ble i august dømt til to års fengsel for å ha sunget en regimekritisk sang i en katedral i Moskva. Alle tre var til stede i de tiltaltes bur i retten onsdag.

- Jeg mener jeg ikke har begått noen forbrytelse. Vi har alle tre den samme holdningen. Jeg mener ikke jeg er skyldig i å ha skapt offentlig uro, sa Samutsevitsj i en uttalelse.

De tre ble dømt for å ha forstyrret offentlig ro og orden motivert av religiøst hat.

- Det finnes ikke noe antireligiøst i Pussy Riots handlinger, de var politiske, sa Tolokonnikova.

- Jeg kan be om unnskyldning hvis jeg fornærmet noen. Men jeg kan umulig si at jeg angrer mine synder, fordi det ville innebære å erkjenne at våre handlinger var antireligiøse, og det var ikke tilfelle, la hun til.

Avviser innblanding Til tross for et massivt sikkerhetsoppbud, hadde en liten gruppe demonstranter møtt fram da rettsmøtet begynte.

Internasjonale menneskerettsgrupper mener dommen mot de tre punkrockerne er altfor streng og ber om at de løslates.

Russlands president Vladimir Putin avviste mandag på statlig TV at han har påvirket rettsprosessen og dommen.

- Jeg har ingenting å gjøre med den. De ønsket den, og de fikk den, sa han om straffeutmålingen.

Et tidligere rettsmøte om ankesaken 1. oktober ble hevet da Samutsevitsj helt uventet kunngjorde at hun ønsket å erstatte sin forsvarer. (©NTB)