Én av tre irakere lever i fattigdom

Lever på under en dollar om dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tredel av Iraks befolkning på 27 millioner lever i fattigdom, ifølge en studie utført av FNs utviklingsprogram (UNDP) og Iraks planleggingsdepartement.

Undersøkelsen fastslår at irakerne var langt bedre stilt økonomisk på 1970- og 1980-tallet enn i dag, og at 5 prosent nå lever i ekstrem fattigdom.

Studien baserer seg på undersøkelser gjort i 2004, ett år etter den amerikanskledede invasjonen. Forskerne bak rapporten tror ikke tendensene har endret seg vesentlig i årene som er gått siden 2004.

- Et land som Irak, som er velsignet med store naturressurser og menneskelige ressurser av høyeste kvalitet, er blitt tvunget i kne av menneskers handlinger, sier UNDPs Irak-direktør Paolo Lembo.

Studien tar ikke bare for seg fattigdom ut fra analyser av inntekt og økonomiske faktorer, men vurderer også befolkningens tilgang til ulike tjenester, som helse og utdanning, og boforhold.

Å være fattig i Irak defineres som å leve på mindre enn én dollar om dagen per person.

(NTB)

<strong><b>EN TREDJEDEL I FATTIGDOM:</strong></b> Av Iraks befolkning på 27 millioner, lever en tredjedel i fattigdom. De klarer seg på under en dollar om dagen. Forholdene er blitt mye verre etter de to krigene landet har vært gjennom og er i. Foto:  SCANPIX/REUTERS
EN TREDJEDEL I FATTIGDOM: Av Iraks befolkning på 27 millioner, lever en tredjedel i fattigdom. De klarer seg på under en dollar om dagen. Forholdene er blitt mye verre etter de to krigene landet har vært gjennom og er i. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
BOMBER: I dag smalt det på ny i Bagdad og drepte titalls sivile. Befolkningen i Irak har det verre enn noensinne.
SLUM: Bagdad har sine gettoer, der folk lever i ekstrem fattigdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer