Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én av tre plages av jobbmailen og stress på fritida

Jobben kveler det sosiale livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av tre mener jobbstress og krav om å lese jobbmail på fritida går ut over deres forhold til familie og venner.

37 prosent av norske arbeidstakere oppgir at de ofte eller alltid er utslitt etter jobb, viser en ny arbeidslivsundersøkelse utført av Fafo på oppdrag fra LO.

- Man blir alltids sliten etter jobb iblant. Men tar man med at 36 prosent oppgir at jobben går sterkt ut over det sosiale livet, så er man ute og kjøre. Det er et signal på at man må gå inn på lokalt nivå og se på hvordan arbeidsdagen er organisert, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes til NTB.
Hjemmekontor
Andelen arbeidstakere med hjemmekontor er doblet siden forrige undersøkelse, fra 2001.

2007-undersøkelsen viser at rundt 30 prosent av arbeidstakerne ofte eller svært ofte må gjøre jobbrelaterte oppgaver som å lese dokumenter og svare på e-post og telefoner når de egentlig har fri.


Grenseløst

Fafo-forsker Mona Bråten mener at også det såkalte grenseløse arbeidslivet, hvor man er online med jobben hjemmefra, er en medvirkende årsak til at så mange mener at jobben går ut over det sosiale livet.

- Andelen som må jobbe på fritida er høy. Når du har en laptop og mobilnett betalt av arbeidsgiveren, gjør nok det at det blir en høyere terskel for å faktisk logge helt ut når du har fri. Teknologien gjør at både kolleger og kunder forventer at du skal være tilgjengelig hele tida, sier Fafo-forskeren.

(NTB)

Sliter du med å logge av? Eller vil du egentlig ikke være det?

image: Én av tre plages av jobbmailen og stress på fritida
VANSKELIG Å KOBLE AV: Med tråder eller trådløst, det kan være vanskelig å koble av. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/hockeyshooter/153212505/">Hockeyshooter</a>/Creative Commons

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!