SIER NEI: Miljøpartiet De Grønne og partiets stortingsrepresentant, Rasmus Hansson, vil ha oljefondet ut av selskaper som driver med kullkraft. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
SIER NEI: Miljøpartiet De Grønne og partiets stortingsrepresentant, Rasmus Hansson, vil ha oljefondet ut av selskaper som driver med kullkraft. Foto: NINA HANSEN/DagbladetVis mer

Én av tre sier nei investering i kull

Drøyt én av tre ønsker at oljefondet skal trekke seg ut av investeringene i kull, viser en undersøkelse som er blitt gjennomført for Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I InFacts undersøkelse svarer 35,4 prosent ja på spørsmålet, mens 18,5 prosent mener Norge fortsatt skal investere i kull. 46,1 prosent av de spurte vet ikke hva de mener, skriver Dagsavisen.

- Det betyr at folk skjønner det elementære poenget som også Erna Solberg og Jens Stoltenberg har understreket, nemlig at kull er ille for klimaet. Ergo bør vi ikke investere sparepengene våre i det. Dette er elementært folkevett, sier MDGs ene stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Fredag ble det klart at Venstre og Kristelig Folkeparti er blitt enige med regjeringspartiene om at en ekspertgruppe skal vurdere om oljefondets investeringer i både olje-, gass- og kullselskaper skal avvikles.

Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre klappet imidlertid ikke i hendene, og sa til NTB at Fremskrittspartiet har fått det som de vil, med en «uforpliktende utredning skjøvet ut i tid». (©NTB)