BANKET OPP PÅ SKOLEN: En elev ved Bardufoss videregående skole ble mandag banket opp av tre mistenkte gutter i alderen 16-18, ifølge politiet. Politiet har sikret seg videobevis i saken. Foto: Reidun L. Traasdahl Nilsen / Nordlys
BANKET OPP PÅ SKOLEN: En elev ved Bardufoss videregående skole ble mandag banket opp av tre mistenkte gutter i alderen 16-18, ifølge politiet. Politiet har sikret seg videobevis i saken. Foto: Reidun L. Traasdahl Nilsen / NordlysVis mer

Én banket opp av tre medelever på skolen

Nå er fornærmede anmeldt for vold mot de samme personene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet/Nordlys): En elev ved Bardufoss videregående skole ble mandag denne uken banket opp av tre medelever, skriver Nordlys.no.

Filmet volden på mobiltelefon- Det er snakk om grov voldbruk og vi ser svært alvorlig på dette særlig siden det har skjedd i skoletiden, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor til Dagbladet.

Volden skjedde i en korridor på skolen og ble filmet på mobiltelefon av et vitne.

- Vi har derfor grei oversikt. Videoen viser at fornærmede blir slått og sparket. Nesen hans skal ha blitt knekt.

HevnPolitiet har avhørt tre mistenkte gutter i alderen 16-18 år, som skal ha forklart at foranledningen til ugjerningen skal være et slagsmål i Balsfjord natt til sist lørdag.

- Fornærmede og to-tre venner skal ha vært i slagsmål med de tre mistenkte i den siste saken. De tre sistnevnte har nå anmeldt fornærmede og hans venner. Flere av de samme personene er altså mistenkte og fornærmede i to forskjellige saker, sier Grimnes.

Hun har ikke opplysninger om det skal ligge noe bakenforliggende grums bak de to voldsepisodene.

- Ikke gjengoppgjørTroms Folkeblad slo saken opp på dagens forside med tittelen «Politiet frykter gjeng-oppgjør». Dette benekter politiet i dag.

- Vi har heller ikke belegg for å kalle dette for gjengoppgjør, slik som Folkebladet skriver, sier Grumnes.

Hun forteller at de ikke har kartlagt eller fulgt med på miljøet tidligere og at de ikke har grunnlag for at slike voldsepisoder har skjedd før.

- Vold er verken normalt eller unormalt i denne aldersgruppen. Det skjer fra tid til annen, men ingen av de involverte er kjente av politiet fra før.

Politiet foretar fremdeles vitneavhør for å få klarhet i voldsepisoden natt til lørdag og sammenhengen mellom de til hendelsene.

- To av de mistenkte for voldsepisoden på skolen skal ha vært fornærmede i episoden i helga, og vi har opplysninger om at den fornærmede i episoden på skolen skal ha vært involvert i volden natt til lørdag.

-GJENGOPPGJØR: - Vi har heller ikke belegg for å kalle dette for gjengoppgjør, slik som Folkebladet skriver, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor. Foto: Faksimile av Troms Folkeblad, 21.04.2010.
-GJENGOPPGJØR: - Vi har heller ikke belegg for å kalle dette for gjengoppgjør, slik som Folkebladet skriver, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor. Foto: Faksimile av Troms Folkeblad, 21.04.2010. Vis mer