Hver gang vi møtes

Én detalj skiller seg ut

Programredaktør i TV 2 aviser at det nye interiørvalget har noe med den tidligere alkoholkritikken å gjøre.

MØRKE GLASS: Glassene i årets sesong av «Hver gang vi møtes» skiller seg ut ifra glassene de tidligere sesongene. Foto: TV2 / Hver gang vi møtes
MØRKE GLASS: Glassene i årets sesong av «Hver gang vi møtes» skiller seg ut ifra glassene de tidligere sesongene. Foto: TV2 / Hver gang vi møtes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 1. januar rullet første episode av den 13. sesongen av «Hver gang vi møtes» over norske TV-skjermer.

Etter at første sesong ble sendt i 2012, har programmet vært en av folkefavorittene fra TV 2. Over en halv million fikk med seg premieren første nyttårsdag.

I årets sesong er det derimot noe som skiller seg ut fra tidligere.

Dagbladet har gått gjennom klipp fra alle de tidligere sesongene og merket seg at én ting er annerledes ved årets bord deltakerne samles rundt.

ALDRI BRUKT: Dagbladet har gått gjennom tidligere sesonger av programmet. Glassene har alltid vært klare. Foto: TV2 / Hver gang vi møtes
ALDRI BRUKT: Dagbladet har gått gjennom tidligere sesonger av programmet. Glassene har alltid vært klare. Foto: TV2 / Hver gang vi møtes Vis mer

Glassene deltakerne i år drikker fra er mørke i motsetning til tidligere sesonger hvor de har vært klare. De sotede glassene gjør det betydelig vanskeligere å se innholdet.

- Ikke bevisst

Et valg programmets stylist står for, ifølge programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

Etter sesong 11 fra 2021 var det flere som stile spørsmål rundt fokuset på alkohol i programmet. Det ble spesielt tydelig da artist Abdulhakim Hassane, bedre kjent som Hakeem, var åpen om at han ikke drakk alkohol.

«HVER GANG VI MØTES»: Bjørn Eidsvåg fikk innhold fjernet fra egen episode. Reporter: Katrine Bjelke / Celina Morken. Video: TV 2 Vis mer

Det er nemlig ikke uvanlig at artistene koser seg med noe godt i glasset utover kvelden mens de hedrer hverandre.

Haldorsen avkrefter derimot at valget av glass i årets sesong har noe med den tidligere alkoholkritikken.

- Dette er virkelig ikke et bevisst valg fra vår del, sier Haldorsen til Dagbladet.

Hun forteller at alkohol ikke har et stort fokus i programmet, men at artistene er på jobb og er opptatte av å levere. I tillegg er det ikke uvanlig at artistene er avholds, ifølge henne.

- De får et glass vin eller to til maten, men de er opptatte av å være skjerpet. Alkoholinntaket er veldig veldig lavt, sier Haldorsen.

Hun har vært med i produksjonen siden den første sesongen for over ti år siden. Årets valg av glass er gjort av programmets stylist og har ingenting med alkoholfokuset å gjøre, ifølge Haldorsen.

- Ikke i vinden

Interiørstylist Tone Kroken forteller overfor Dagbladet at det er trendy med fargede glass om dagen.

- Gjerne rubine farger som grønne og røde glass er veldig inn nå, sier Kroken.

Svarte glass er hun derimot mer skeptisk til.

- Jeg ville ikke sagt det er i vinden. Jeg har vertfall ikke brukt svarte glass det siste året i hvert fall.

- Valgte alkoholfritt

Øyvind Sauvik, bedre kjent under artistnavnet Vinni, var med i den første sesongen av «Hver gang vi møtes» i 2012. Da han nesten 10 år seinere ga ut boka «Verden ifølge Vinni» åpnet han opp om egne problemer rundt alkohol, også under innspillingen av det folkekjære TV 2-programmet.

I boka skriver han at han gikk hele sesongen av «Hver gang vi møtes» i halvfylla.

Debatten rundt alkohol har også vært et tema i andre familieprogram som NRKs «Mesternes mester». Programmet fikk i 2021 kritikk for å sende et signal om at alkohol og idrett går hånd i hånd.

Under fjorårets sesong kunne Øystein Pettersen avsløre at flere av deltakerne valgte å fylle glassene med alkoholfritt innhold.

Tone Kroken er tilknyttet Aller Social Club, som er et heleid profilbyrå i Aller Media. Dagbladets redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette og redaksjonen står fritt til å velge kilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer