Én død av legionella-smitte i Østfold

Fire personer er smittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer er smittet av legionellabakterien i Østfold. En mann fra Fredrikstad er død, melder Folkehelseinstituttet.

Både den døde mannen og to andre av de smittede har adresser ulike steder i Fredrikstad. Den fjerde er bosatt i Sarpsborg. Alle de fire pasientene ble syke i tidsrommet 12. juni til 2. juli og alle er over 50 år, noe som er vanlig ved legionærsykdom.

Pasienten som er død, hadde fra før en alvorlig, livstruende grunnsykdom, opplyser Folkehelseinstituttet. Ingen av de syke har vært i utlandet i tiden før de ble syke.

Det er foreløpig ikke holdepunkter for å tro at smitten kommer fra noen felles kilde, og det skal trolig dreie seg om enkelttilfeller som ikke har sammenheng med hverandre.

Både Folkehelseinstituttet og kommunalhelsetjenestene følger situasjonen nøye og gjennomfører videre undersøkelser av varmtvannsanleggene i de sykes boliger og andre innretninger i kommunene som kan spre legionellabakterien.

Totalt er det meldt inn 18 tilfeller av legionærsykdom i Norge i år. Av disse hadde ni personer oppholdt seg i utlandet før de ble syke, mens de øvrige ni er antatt smittet i Norge.

(NTB)