Én død etter eksplosjon på Jersey: Flere savnet

Flere personer skal være savnet etter en eksplosjon på den britiske øya Jersey, i hovedstaden Saint Helier, skriver nyhetsbyrået Reuters.

EKSPLOSJON: Flere personer skal være savnet etter en eksplosjon på den britiske øya Jersey, i hovedstaden Saint Helier, skriver nyhetsbyrået Reuters. Videoen skal vise eksplosjonen. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge britiske Sky News er en person bekreftet omkommet. Rundt et dusin - tolv personer, skal være savnet.

BBC skriver at eksplosjonen skal ha skjedd i en boligblokk. Nødetatene jobber på stedet. Ifølge BBC er rundt 30 personer fraktet til rådhuset, hvor det er opprettet en evakueringspost.

Jersey Evening Post skriver i en oppdatering at minst to personer er skadd og fraktet til sykehuset, i tillegg til personen som er bekreftet omkommet.

Brannvesenet var på stedet tidligere

Avisa har snakket med to beboere i området, som ble evakuert som følge av eksplosjonen. De forteller at brannvesenet ble tilkalt til stedet flere timer før eksplosjonen, grunnet gasslukt.

- Brannvesenet ble tilkalt rundt klokka 21.00 i går kveld, fordi det luktet gass. Vi bor ved veien foran blokka med eksplosjonen. Hele huset ble ødelagt, vinduer og dører blåste ut. Vi våknet av eksplosjonen og klarte nesten ikke å bevege oss, det var så mye røyk. Brannvesenet måtte derfor dra oss ut. Vi var bekymret og redde, sier vedkommende til avisa.

Under en pressekonferanse får politisjef Robin Smith spørsmål om nevnte hendelse.

- Det er mange bekymringer og spekulasjoner når slike hendelser skjer, forståelig nok. Dette vil bli en del av etterforskningen, svarer han.

- Men nødetatene undersøkte stedet i går, og forlot det i ettertid?

- Ja, det er fakta, svarer politisjefen.

- Vil ta dager

Smith opplyser at 21 politibetjenter, ni ambulanser og 19 brannmenn ble sendt til stedet etter eksplosjonen.

Han forventer at søks- og redningsarbeidet vil ta flere dager.

- Det er tragisk. Åstedet er også veldig farlig for personellet vårt, sier han til BBC.

Nødetatene skal ha slukket en brann som ble forårsaket av eksplosjonen. De ber folk holde seg unna området. Eksplosjonen skal ha skjedd rundt klokka fire lørdag morgen lokal tid.

BBC skriver at nødetatene bruker spesialtrente på å finne folk som kan befinne seg i ruinene.

Jersey er en øy i Den engelske kanal, den største og sørligste av Kanaløyene. Øya ligger 20 kilometer vest for Normandies kyst og har et areal på 116 kilometer. Hovedstad og største by er Saint Helier, ifølge Store norske leksikon. Det bor totalt i overkant av 100 000 personer på øya.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer